Kamulaştırıldıktan sonra adeta kendi haline terk edilen Alacahan’ı son olarak Vali Kızılcık yerinde görmüş ve çalışmaların başlayacağını belirtmişti.

Alahan'ın kaderinin ne olacağı her zaman merak konusu olmuştu. Ancak 2009 yılında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığına seçilen Emine Gürkök ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyarette bulunmuş ve Alahan burada gündeme gelmişti.

Burada yapılan toplantıda, Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu’nın yeni yönetiminin çalışma döneminde tarihi Alacahan’ın yenilenerek burada “Trabzon İş Geliştirme Merkezi”nin gerçekleştirilmesini düşündüklerini aktarmışlardı.



EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAKTI
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, o dönem yaptığı konuşmada, Alacahan projesinin kentteki istihdama belirli bir oranda çözüm sağlayacağını aynı zamanda turistik bir işlev kazandırılacağını, her iki kapsamda da çalışmanın kente ekonomik katkı yaratacağına işaret etmişti.

devamı..


Türkiye’de altı dünyada altı bin İŞGEM’in bulunduğunu ifade eden Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Gürkök, yedinci İŞGEM’i Trabzon’a kazandırmayı öngördüklerini kaydetti.
Kadınlara ve gençlere bir iş kazandırma niteliği taşıyan bir kuluçka olarak İGŞGEM’lerin tanımlanabileceğini belirten Başkan Gürkök, bu merkezin kurulması düşünülen Alacah’ın da restorasyonunun sağlanması ile de tarihi bir kültür değerinin de kurtarılmış olacağını iletti., P

PROJE 2011'E YETİŞTİRİLECEKTİ
Gürkök, projenin 2011 yılına yetiştirilmesi ile turizm sektörüne de hizmet verebileceğini vurgulamıştı. Ancak Alacahan, bahsedildiği gibi 2011 yılına yetiştirilmeyi bırakın 2012 yılında çöktü...


13. 12.2009 YILINDA GERÇEKLEŞEN ZİYARETİN ANISINA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAF

TÜRK ESERLERİ HAYATA DÖNDÜRÜLECEKTİ
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, geçmiş kültürün ileri bir kültür olduğunu insanlara yaşatmanın günümüzün en önemli projelerinden biri olarak görüldüğünü anımsattı. Tarihi eserlerin topluma kazandırılması ve yeniden hayata döndürülmesinin turizm sektörünü olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.



ALACAHAN, ÇEKİM MERKEZİ YATACAKTI

devamı..

Bu kapsamda Alacahan’ın 17. yüzyıldan kalma bir eser olduğunu anımsatan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bu mekanın da kente ve turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.