Bu yıl 10’uncusu yapılan Türkçe Olimpiyatları’nın il etkinlikleri için 21 ülkeden 65 öğrenci yarın akşam Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yapacakları gösteri için Trabzon’a geldi. Endonezya, Azerbaycan ve Kenyalı öğrencilerden oluşan 5 öğrenci Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Vali Kızılcık, kabulde yaptığı konuşmada, Türkçe Olimpiyatlarının alt yapısını oluşturan okullara ve organizasyon heyetine teşekkür etti.



Bazı okulları bizzat gördüğünü ve oradaki öğrencilerin çok güzel imkanlarla okuduğunu anlatan Kızılcık, “Kendi arkadaşlarınıza, çağdaşlarınıza göre daha avantajlı konumda eğitim ve öğretim görüyorsunuz. Ama aynı zamanda Türkiye’mizin de kültünü tanımış oluyorsunuz. Olimpiyatlar sayesinde de kendi kültürlerinize de Türkiye’de tanıtma fırsatı yakalamış oluyorsunuz. Aslında böylece kültürlerin birleşmesi sonucunda dünya barışına da, hoşgörüye de, arkadaşlığa da katkı sağlamış oluyorsunuz.” dedi.



“Rengimiz, dilimiz,coğrafyamız farlı olsa da bu dünyada hepimiz kardeşlik, barış ve huzur içerisinde yaşamak istiyoruz” diyen Kızılcık, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanoğlu özgür bir ortam da bunları ister evvela. Sizler de bu imkanlar sayesinde bu arzularınızı gerçekleştirme fırsatına kavuşuyorsunuz. Ama aynı zamanda dünya barışına da daha yetişme safhanızdan itibaren katkı sağlıyorsunuz. Mesleklerinizi icra etmeye başladığınızda eminin ki bu katkıyı daha da üst noktalara taşıyarak dünya barışı ve kardeşliğine katkı sağlayacaksınız. Tabi bu anlamda bizleri, Trabzon’u, bölgemize ziyaret ettiğiniz, bizlerin misafiri olmayı kabul ettiğiniz için de sizlere teşekkür ediyoruz. Bu buluşmayı temin edenlere de teşekkür ediyorum.”

Misafir öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Kızılcık, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.



Türkçe Olimpiyatları Trabzon il etkinliği yarın (01.06.2012) akşam saat 20.30'da da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gösterilerini sunacak. Azerbaycan, Belarus, Benin, Bosna Hersek, Brezilya, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kenya, Mısır, Moldova, Norveç, Tacikistan ve Tunus'tan gelen öğrenciler, şarkı, şiir, halk oyunları ve özel beceri dalında hünerlerini sahneleyecek.