Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Bağış ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Merkez Etik Kurul Üyesi Prof. Dr. Ayhan Filazi’nin konuşmacı olarak davet edildiği toplantıda; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Veteriner fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan DEHAM Müdürü Doç. Dr. Ahmet Güzel, “İlk olarak 1984 yılında Cerrahi Araştırma Laboratuvarı olarak hizmet vermeye başlayan DEHAM, değerli hocalarımızın katkılarıyla bugün donanımlı bir merkez halini almıştır. Merkezimiz bünyesinde yer alan alt yapı ve laboratuvar olanaklarıyla araştırmacılara vermiş olduğu desteğin yanında bir merkez bilinciyle faaliyetlerini DEHAM Günleri ile başlatmış olmanın heyecanını yaşamaktadır. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyor, toplantımızın tüm katılımcılara faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Transgenik ve Klon Hayvan Üretim Teknikleri ve Kullanım Alanları”, “Hayvan Deneyleri Merkez Etik Kurulu ve Yerel Etik Kurullarının Yetki ve Sorumlulukları” ve “Etik Kurula Gelen Projeler Neden Reddediliyor?” konularının tartışıldığı toplantının yöneticiliğini yapan Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, katılımcılara teşekkür etti ve başarılı bir toplantı olmasını diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, “Bu toplantıyı bir kongre şeklinde planlamıştık. Bu yıl içinde organize olabilirsek toplantımızı bir kongre olarak devam ettirmek istiyoruz. Salona baktığımda, bu tür toplantıların çok ilgi göreceği kanaatine varıyorum. Üniversiteler bilgi toplumu oluşmasına çok önemli katkılar sağlayan kurumlardır. Dolayısıyla bu tür toplantıların bilgi toplumunun oluşmasına büyük katkılar sağlayacağı düşüncesindeyim. Başarılı bir toplantı diliyorum” diye konuştu.
Toplantı katılımcılara, katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.