Başkan Torun: 'Ordu ve Giresun'un birleşmesi çok zor'

Başkan Torun, " Ortak şirket kurmuyoruz. Bunun gerçekleşmesi zor." dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Nurettin Canikli'nin teklifinin uygulanmasının mümkün olmadığını söyledi. Torun, "Bu iş şirket kurmaya, havaalanı yapmaya benzemiyor. İki il ayrıyken dahi, hizmet götürmekte zorluklar yaşanıyor. Birleştiğinde nasıl hizmet götüreceksiniz? Bu öyle zannedildiği kadar kolay ve 'ha deyince' olacak bir iş değil. Yılların getirdiği alışkanlıklar var. Giresunlu kendine 'Giresunluyum' diyor. Ben 'Orduluyum' ve kendimi 'Ordulu' olarak tanıtıyorum. İki il birleşince ne diyeceğiz? Ben bu işin olabileceğini tahmin etmiyorum." dedi.

Son yıllarda iki ilin bazı noktalarda birliktelik sağlayabildiğine dikkat çeken Başkan Torun, kurulması planlanan yapı ile hizmetin zor olacağını da dile getirerek, “Bu zamana kadar iki il arasında yaşanan rekabet var. bu rekabet ikisine de hizmet bakımından çok zarar verdi. Gerçi son zamanlarda ortak projelere imza atılıyor ama bu iş başka. Ayrıca hizmet nasıl götüreceksiniz? Coğrafi şartlar çok zor. Dediğim gibi, her şeyden önce halkların istemesi gerekir.” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli bir basın toplantısı düzenleyerek, Ordu ve Giresun'un birleşmesini istemiş ve şehir merkezinin de şuan havaalanının yapıldığı yer olması teklifinde bulunmuştu. Ordu ve Giresun'un kurulacak yeni bir büyükşehir çatısı altında birleşmesini de önermişti.