ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Karadeniz’de PKK’lı teröristlerin son zamanlarda yaptığı terör eylemlerine dikkat çekerek, "Sağ olsun vatandaşlarımız bize destek oluyorlar. 'Bize silah verin teröristlerin peşlerine düşelim' diyen vatandaşlar ve avcılar var. Güvenlik güçlerimize, rehberlik bakımından ve gönüllü köy korucusu statüsünde de olsa yardımcı olmak istiyorlar" dedi.

Karadeniz’de Giresun, Gümüşhane, Trabzon’dan sonra, son olarak Ordu’da eylem gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede Jandarma Özel Harekat Timleri ve komandoların katıldığı operasyonlar, aralıksız devam ediyor. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında 31 Temmuz günü Ordu’nun Mesudiye İlçesi Topçam bölgesinde 5 kişilik PKK’lı grubun 3 askeri şehit ederek 2 askeri yaraladığı saldırının ardından, bölgedeki operasyonların devam ettiğini vurgulayarak, grubun yakın zamanda etkisiz hale getirileceğine dikkat çekti.
Mesudiye’deki terör saldırısıyla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, "İhmal ve kusur var mı inceleniyor. Varsa gereği yapılacaktır, tedbir bakımından delillerin karartılmaması için tim komutanını, Valilik olarak açığa aldık. Teröristlerin buraya yerleşmemesi, bölge halkını rahatsız etmemeleri için güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri alıyor. Sağ olsun vatandaşlarımızda bize destek oluyorlar. 'Bize silah verin teröristlerin peşlerine düşelim' diyenler olduğu gibi, avcılar ve başka vatandaşlar da güvenlik güçlerimize rehberlik bakımından, gönüllü köy korucusu statüsünde de olsa yardımcı olmak istiyorlar" dedi.
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BU TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLECEKTİR
PKK terör örgütü ile Karadeniz Bölgesi arasında çelişen bir durum olduğunun da altını çizen Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:
"Karadeniz Bölgesi’nin yapısı ve dokusu, PKK terör örgütünün hiç alakası olmaması gereken savunduğu ilkelerle çelişen bir durum. Yani burada etnik köken itibariyle onlarında 'Biz kürdüz' demesi karşısında Karadeniz bölgesinde böyle bir yapı yok. Peki, neden buralara sarkıyorlar bunlar? Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, Karadeniz halkı vatanına, milletine bağlı, vatan için canını veren insanlardan teşekkül ediyor daha çok. Buralarda ki güvenlik güçlerimiz takviye amaçlı Doğu ve Güneydoğu’ya gidiyor. Oralarda sıkıntı büyük. Buralarda eylem yapılıyor olması, bu güçlerin oralara takviye gitmemesini amaçlıyor. Bölge halkının desteği tam, avcıda görseler ihbar ediyorlar. İnşallah önümüzdeki günlerde bu teröristler etkisiz hale getirilecektir."

FINDIK İŞÇİLERİ, İHTİYAÇLARI OLDUĞU İÇİN GELİYORLAR
PKK’nın saldırıları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden kente gelen fındık işçilerinin bölgeye sokulmamasına ilişkin de zaman zaman söylentilerin çıktığını ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Fındık işçileri çadırlarda, çok cüzi paralarla buralarda çalışıyorlarsa, ihtiyaçları olduğu için geliyorlar. Ekmeğinin peşinde olan insanlar. Bu işçileri buraya sokmamakla, yasaklamakla kimin ekmeğine yağ sürmüş oluyoruz. Bunlar, Türk vatandaşı değil mi? Seyahat ve yerleşme hakkı yok mu? İstediği yerde çalışma mülk edinme hakkı yok mu? Var. Niye sokulmuyor o zaman? Bunların içinde yanlış yapan varsa halk uyarır bize ihbar eder. Hepsinin araştırması yapılıyor zaten. Ordu göç vermiş, yaşlı insanlar kalmış. Fındığı toplayamıyoruz. Gürcistan’dan gelip toplayanlar var. Onlarda yabancı işçi statüsünde çalışması için Bakanlık’tan izin alınması lazım. Alınmazsa adam başına 10 bin TL’ye yakın para cezası var" diye konuştu.

FINDIK HASADINDA 16 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUK ÇALIŞTIRANA CEZA
Vali İrfan Balkanlıoğlu, 16 yaşından küçük çocukların fındık hasadında çalıştırılmasının da yasak olduğunu, jandarmanın yaptığı denetimde 16 yaşından küçük 19 çocuk çalıştıran bahçe sahiplerine de çocuk başına Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi kapsamında 218 TL para cezası uygulandığını da sözlerine ekledi.

FETÖ/PDY SORUŞTURMASINDA 887 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI
Öte yandan Ordu’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasına da değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu, soruşturma kapsamında Ordu’da 887 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunların 741’inin kamu görevlisi olduğunu, 694 kamu görevlisinin açığa alındığını, 142 kamu görevlisinin tutuklandığını, 15 kamu görevlisinin firarda olduğunu, 79 kamu görevlisinin adli kontrol şartıyla serbest kaldığını, halen 14 kamu görevlisinin de gözaltında bulunduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, soruşturma kapsamında 146 sivil hakkında da adli işlem yapıldığını, 52 kişinin tutuklandığını, 18 kişinin adli kontrol şartıyla serbest kaldığını, 12 kişinin firarda olduğunu, 24 kişinin ise halen gözaltında bulunduğunu belirtti.