6 yıl önce tedavi amacıyla ağabeyi ve yengesiyle birlikte yolcu ettiği annesi Emine Doğan’ın (71) birkaç gün sonra kaybolduğunu öğrenen ve o günden bu yana aramadığı yer kalmayan Berkant Doğan, bu süre içinde çalmadık kapı bırakmadı. 6 yıl boyunca annesinden haber alamayan Berkant Doğan, 2011 yılı Ekim ayında İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e sesini duyurmak için sahibi olduğu gazetede ‘Sayın Bakanım Annemi Bulun’ manşeti attı.

Durumu öğrenen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, gerekli talimatları verdikten sonra Ordu Valiliği, İstanbul Valiliği, Ordu ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri arasında yazışmalar yapılarak çalışma başlatıldı. Kayıp annenin dosyası 10 ay boyunca Ordu, İstanbul-Beykoz, İstanbul-Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlükleri arasında bürokratik yazışmalarla dolaştı ancak herhangi bir sonuç çıkmadı. Berkant Doğan, tüm bilgi alma çabalarına rağmen annesinin kayboluşunun sırrı hakkında bilgi sahibi olamadı.

Kayıp anne kimsesizler mezarlığında

Berkant Doğan’ın annesinin durumu 31 Temmuz tarihinde İHA tarafından duyurulunca, özel bir TV kanalında yayınlanan ve birçok kayıp olayının aydınlatıldığı programa konu oldu. Özel TV tarafından canlı yayına çıkarılan Berkant Doğan’ın açıklamaları sonrasında harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 10 aydır bürokratik yazışmalarla geçen dosyanın durumunu 10 günde ortaya çıkardı. Polis, Berkant Doğan’dan DNA örnekleri alarak arşivlerinde bulunan kayıplarla karşılaştırdı. Yapılan çalışma sonunda Berkant Doğan’ın DNA örnekleri, 6 yıl önce bir cinayete kurban giden ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca kimsesizler mezarlığına defnedilen yaşlı kadınla aynı çıktı. İstanbul polisi olayın faillerini bulmak amacıyla sıkı bir çalışma başlattı.

“Para için öldürülmüş olabilir”

Annesinin bir cinayet sonucu öldüğünü ve kimsesizler mezarlığına defnedildiğini öğrenen Berkant Doğan metanetini koruduğunu belirtti. Kendisini ‘annesinin ölmüş olabileceğine’ alıştırdığını söyleyen Doğan, “Annemin üzerinde tedavi amacıyla kullanmak için o gün 7 bin lira para vardı. Ağabeyim İstanbul’da annemi hastaneye yatırdığını ve bir hafta sonra gittiğinde hastanede olmadığını ve kaybolduğunu söyledi. O gündür bugündür annem ortada yok. Hastane kayıtları ise annemin hastaneye yatış yapmadığını gösteriyor, Nüfus kayıtlarında ise sağ gözüküyordu. Para için öldürülmüş olabilir. Polisin araştırmasının sonucunu bekliyorum” dedi.