Ordu'da yaşayan engelliler, 3 Kasım'da 'Bu Şehir Benim de Hakkım' etkinliği düzenleyerek, sokaklarda yaşadıkları sorunlara dikkat çekecek.

Engelliler, Ordu'da sokaklarında, iş yerlerinde, kamu binalarında yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 'Bu Şehir Benim de Hakkım' adıyla Facebook'ta bir etkinlik başlattı. Ordu'da yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek isteyen engelliler, 3 Kasım Cumartesi günü saat 13.00'da Atatürk Anıtı önünde toplanarak Tahıl Meydanı'na kadar yürüyecek. Engelliler bu sefer Ordu'da yaşadıkları sorunlar için sadece kendileri değil, Bebek arabalılar, hamileler, bisikletseverler, yaşlılar ve şehirde yaşayan tüm mağdur kesime de çağrıda bulunarak, "Bu şehirde yaşama dair ne varsa benim de hakkım var ve bu haklarımızı hatırlatmak için toplanıyoruz. Sizleri de bekliyoruz." dedi.

Etkinliğin sözcülerinden Kadir Kurt, "Hedefimiz bundan önce hep belediyeye ulaşmayı hedefliyorduk. Artık herkese ulaşmayı hedefliyoruz. Ordu'da yaşadığımız zorlukları halka göstermek istiyoruz. Bisikletçinin yaşadığı zorluğu, annenin Bebek arabasıyla yaşadığı zorluğu anlatmak, onlarla bir bütünleşmek istiyoruz. Tek başımıza bir yere varamayacağımızı biliyoruz. Biz bastırıyoruz bir şeyler istiyoruz ama hep nokta kadar ilerlemeler oluyor. Toplumsal bir ilerleyiş saylayabilmek, herkesin yanımızda olmasını sağlamak, yaşadıklarımızı gösterebilmek, onların yaşadıklarını anlayabilmek. Biz de onların yaşadıklarına yabancıyız. Bir annenin yaşadıklarını, bir bisikletçinin yaşadıklarını, yaşlıların yaşdıklarını anlayabilmek istiyoruz. Bir yaşlının bastonuyla kaldırımları aşarken neler yaşadığını anlayabilmek, bir tekerlekli sandalyenin kaldırımdan geçerken, kaldırımdaki küçük bir ayrıntıdan ne kadar zorlandığını görebilmek ve göstermek istiyoruz. Sokaklarda fiziki engellerin aslında çok fazla olduğunu gösterebilmek, görebilmek, biz de görmek istiyoruz. Onların yaşadıklarını görmek istiyoruz. Onların bizim yaşadıklarımızı görmelerini arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bu etkinliğe eylem demediklerini belirten Kurt, "Biz bu etkinliğe eylem demiyoruz, yürüyüş diyoruz. Beraberce yürümek diyoruz. O günü beraberce paylaşmak, yaşadıklarımızı beraberce anlayabilmek diyoruz. Bu zamana kadar çok çeşitli sözler verildi. O verilen sözlerde hiçbir ilerleme olmadı. Yeniden toplumu hareketlendirmek istiyoruz. Bunun bir adım atmak istiyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.