Edinilen bilgiye göre, bir hafta önce 156 jandarma ihbar hattına "Bizi öldürecekler" diye bir ihbar yapıldı. İhbar üzerine jandarma, telefon sinyalinin geldiği yerle ilgili araştırma yapmaya başladı. Telefonun, daha önce kaybolduklarına dair ihbar yapılan şahıslar Adanalı Halit Derya (64) ve Trabzonlu Kadir Morgün'den geldiği tespit edildi. Bunun üzerine kayıp şahıslarla Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda buluştuğu tespit edilen Fatsa Yukarıardıç köyünden Halil İ.V., jandarma tarafından gözaltına aldı. Halil İ.V.'nin telefonu ile görüşme yapan kişileri tek tek ifadeye çağıran jandarma, 5 günde 30 kişinin ifadesini aldı. Jandarma çelişkili ifade veren Halil İ.V.'yi cumhuriyet savcılığına sevk etti. Savcılığın mahkemeye sevk ettiği Halil İ.V., tutuklanarak Ünye Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

CEMAAT İHBAR ETTİ
Bir taraftan jandarma kayıp şahıslarla ilgili aramayı sürdürürken bir taraftan da Yukarıardıç Köyü Muhtarı Emin Gültekin, cuma namazında cemaate, "Köyümüzde cinayet dedikoduları var. Eğer şüpheli bir şey görür veya duyarsanız bana veya jandarmaya haber verin" dedi.

Muhtarın bu uyarısı üzerine cemaatten bir kişi birkaç gün önce Orta Mahalle'de sabah 05.00 sıralarında büyük bir ateş yakıldığını söyledi. Bu duyum üzerine Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Fatih Çetil ile Muhtar Emin Gültekin, ateş yakılan Halil İ.V.'nin evinin etrafında arama yaptı ve yakılan ateşi inceledi. Yzb. Fatih Çetil, yakılan ateşin içerisinde yanmış bir gözlük buldu ve daha sonra ateşin çevresindeki yumuşak toprak kazıldı. Kazılan yerde Halit Derya'nın yanmış cesedi bulundu.

Halit Derya'nın cesedinin çıkarılmasından sonra köye yakınları geldi. Halit Derya'nın ailesi birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Ceset, otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Öte yandan kayıp şahısları Samsun-Çarşamba Havaalanı'na Halil İ.V ile birlikte almaya gittiği öğrenilen M.S. ile M.T. de gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi.

Kayıp olan diğer şahsın aranması ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.