Hastanenin 80 dönümlük bir arazi üzerine kurulacağını belirten Rektör Yarılgaç, inşaatın önümüzdeki sene başlamasının ve 3 ile 3 buçuk sene içerisinde de bitirilmesinin düşünüldüğünü açıkladı.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Sağlık Bakanlığı'nın hastanenin mimarisi ile ilgili çalışmalara başladığını belirterek şunları söyledi: "Ordu Üniversitesi bünyesinde morfoloji binasının yanında yapmayı planladığımız 600 yataklı hastanenin mimari açıdan projesi hazırlanıyor. İçinde müştemilatına varıncaya kadar, otoparkından tutunda tüm teknik ayrıntı hesaplanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanlığı mimarlarını buraya gönderdi. Projeyi 'nasıl kusursuz bir hale getiririz' diye sürekli temas halindeyiz. Sağlık Bakanlığı projeyi tamamladığında hastane inşatını TOKİ'ye devredecek. Bakanlıktan aldığımız bilgiye göre her hangi bir olumsuzluk çıkmazsa hastanenin temelini 2013'te atacağız."

Prof. Yarılgaç, hastanenin yapılacağı yerin dere yatağında yer alması nedeniyle sorunu çözmeye çalıştıklarına dikkati çekerek şu bilgileri verdi: " Tabi hastanenin yapılacağı alan iki dere yatağının arasında olduğu için dere yataklarıyla alakalı sorunun giderilmesi için uğraşıyoruz. Dere yataklarından uzaklaştırılması gerekiyor. Tabi bu büyüklükteki bir binanın dere yataklarından uzaklaştırılması kolay bir iş değil. Bunun için dere yataklarının yerlerinin değişmesi veya kanallarının genişletilmesi için uğraşıyoruz. Bu konuda gerekli yerlerle gerekli görüşmeler yapıyoruz. Karayollarıyla da görüşüyoruz. Bildiğiniz gibi yeni yapılacak çevre yolu kampüs alanının arkasından geçecek." diye konuştu.