Vali Dr. Kızılcık, tüm kurum ve kuruluşlar ile özel sektörü proje mantığı ile hareket ederek daha fazla kaynağı Trabzon’a kazandırarak hızlı kalkınmanın hedeflenmesini istedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’da çağrılardaki formalitelerin bakanlık nezdinde gündeme getirilerek azaltılması gerektiğini belirterek, “ Bölgemizden ve özellikle kırsal bölgelerimizden daha fazla proje formalitelerin azaltılması ile çıkacağına inanıyorum. ”dedi.

6. ÇAĞRI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 9 TEMMUZ 212

6. Başvuru çağrı dönemi tarihlerinin 15 Mayıs 2012 tarihinde tanıtım ve bilgilendirme ile başlanan programda Proje kabul başlangıç tarihi 18 Haziran Proje kabul bitiş tarihinin de 9 Temmuz 2012 mesai bitimi olduğu ilan edildi.

YÜZDE 50 HİBELİ 6. ÇAĞRIDA TOPLAMDA 42 MİLYON 289 BİN AVRO KAYNAK VAR

Alt tebbir bazında dağıtılacak toplam destek bütçesinin  Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması 3 milyon 867 bin, Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi 6 milyon 932, Yerel ürünleri ve mikro işletmelerin geliştirilmesi 11 milyon 554 bin, Kırsal turizm 15 milyon 313, Kültür Balıkçılığının geliştirilmesi 4 milyon 621 bin Euro olmak üzere toplamda 42 milyon 289 avro destek sağlanacağı aktarıldı. Kamu katkısının yüzde 50, faydalanıcının katkısının da yüzde 50 olduğu programa başvuruların yapılması istendi.

3. ÇAĞRIDAN HİBE KAZANAN 3 PROJEYE SÖZLEŞMELERİ TAKDİM EDİLDİ. TOPLAMDA 1 MİLYON 144 BİN DESTEK SAĞLANDI.

Toplantıda, 3. Çağrı döneminde alınan 3 sürdürülebilir proje sabine sözleşmeleri takdim edildi. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Fanus Gıda ve Organik Ürünler Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne, Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş Kar-Kaş Süt Ürünleri ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’da  Murat Erdoğan’a sözleşmelerini takdim etti. Fanus Gıda (Organik Bal Üretimi)  545 bin 158 TL, Kar-Kaş Süt Ürünleri (Peynir-Tereyağı)  544 bin 540 TL, Murat Erdoğan (Arıcılık İşletmesi) 50 bin 295 TL desteğe hak kazandı. Üç projenin toplam 1 milyon 140 Bin TL destek verildiği aktarıldı.

HİBE DESTEKLERDEN AZAMİ DESTEK TRABZONA KAZANDIRILMALIDIR

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali bugüne kadar uygun bulunan projelere toplam 6 milyon 216 bin TL destek sağlandığını belirterek 6. Çağrıdan yararlanılmasını istedi.

Açılış konuşmasında Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kırsal kalkınma proje müdürlüğünün proje çağrıları olduğunu dikkat çekerek, “Bu çerçevede özellikle kırsalımızın gelişmesini ve kalkınmasını hedefliyoruz.  Bugüne kadar 5 çağrıya çıktık. Şu anda da 6. Çağrıya çıktık.  Dolayısıyla bu çağrılardan tüm kamu   kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve özel işletmelerimiz  azami derecede istifade etmesini arzu ediyoruz. ”dedi.

PROJE MANTIĞI İLE TÜM KURUM VE KURULUŞLAR İLE ÖZEL SEKTÖR HAREKET EDERSE HIZLI KALKINIRIZ

“Tatbikî istifade edebilmek içinde proje hazırlama yöntemini bilen uzmanlara ihtiyaç bulunmakta” olduğunu belirterek sözlerine devam eden Vali Kızılcık, “ Bu uzmanların yetiştirilmesi için valiliğimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız,  Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ile yoğun proje döngüsü eğitim çalışmaları yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz.  Bunun önemini kavrayan kurum kuruluşlar ve özel sektör en kısa zamanda öğrendi ve daha önceki destek çağrılarımıza proje hazırladı, talepte bulundu ve karşılığını da almaya başladı.  Biz arzu ediyoruz ki bunun önemini tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum ve işletmelerimiz daha iyi kavrasın. Zira gelecek proje mantığı ile çalışanların olacaktır. Bunun örneklerini hem Avrupa Birliği’nden, hem Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan hem de Kırsal kalkınma kurumunda görüyoruz.

Bugünde üç kurum ve kuruluşumuzun projesinin sözleşmelerini takdim edeceğiz. Ayrıca 6. Çağrının kısa bir tanıtımını yapacağız. Ben ümit ediyorum ki bu duyurulardan yararlanan 3 projenin yanında, değerlendirmeleri devam eden ve geçmesi muhtemel olan projelerimizde var.  ” şeklinde konuştu.

Vali Dr. Kızılcık, kamu ve özel sektör olmak üzere bütün tarafların dünyanın yöneldiği proje mantığı ile kaynakların kullanılması sisteminde daha fazla pay alabilmek için çalışmasını arzu ettiğini bildirdi. Ancak bu şekilde hızlı bir kalkınma ve iyi yönetişimin sağlanabileceğini vurguladı. Böylece daha fazla kaynağı ilimize aktarabileceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

ORGANİK BALIN BÖLGEMİZEDEN TÜRKİYE’DEKİ TÜM TÜKECİLERE ULAŞMASINI SAĞLAMALIYIZ

Vali Dr. Kızılcık organik bal projesi sözleşmesini takdim ederken de yaptığı değerlendirmede ise bu alandaki eksiği gidermek,  organik balın tüm tüketicilere sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasında çok önemli bir fonksiyon görecek olan yatırımdan dolayı Fanus Gıda ve Organik Ürünler Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ni kutladı.

Son dönemlerde televizyonlardaki bal pazarlama firmalarının durumunun görüldüğünü ifade ederek, “Bölgemizdeki organik bal kapasitesi Tüm Türkiye’de tüketiciye ulaştırılmalıdır. ”dedi.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: FORMALİTELER AZA İNDİRİLİRSE BÖLGEMİZDEN BAŞVURULAR ARTACAKTIR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu,  girişimciliğe verdiği desteklerinden ötürü Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’a teşekkür etti. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ‘nun 6. Çağrısını ilan ettiğini belirterek, “ Üçüncü çağrıda üç proje hibe kazandı. Önemli olan bunun iyi bir şekilde anlaşılıp bundan sonraki çağrılarda daha fazla destek verebilmemizdir. ”diye konuştu.

Başkan Hacısalihoğlu, her zaman zor gelen formalitelerin tamamlanmasına kurumdaki tüm uzmanların destek sağladığına inandığını söyledi. Her şeye rağmen bölgemizden bu desteklere talipli olanların tamamen profesyonel ve kurumsallaşmış olmadıklarından formalitelerde noksanlıklar olduğunu ifade ederek, “ Eğer mümkünse kurum kendi içinde veya bağlı olduğu bakanlıkla görüşüp formaliteleri daha aza indirgemeliyiz.  Bu olduğu takdirde inanıyorum ki verecek olduğumuz hibe desteklerde daha fazla olacaktır.  Gelecekteki projelerin daha fazla olması açısından bunu yapmalıyız.