Örnekalan Köyü Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Turan Tuncer iftar yemeğinde yaptığı konuşmada ramazan nedeniyle Örnekalan Köyü Yayla Şenliği’ni yapamadıklarını dile getirerek, “Her sene geleneksek olarak düzenlediğimiz Örnekalan Köyü Yayla Şenliğini bu sene ramazan dolayısıyla yapamadık. Bu sebepten köyümüzde iftar yemeği düzenlemeye karar verdik. Öyle gözüküyor ki bu kararımız daha güzel oldu’” dedi.

Dualar ve ilahilerle devam eden iftar yemeğine davetli olarak katılan Ak Parti Maçka İlçe Başkanı Koray Koçhan, yapılan organizasyonun çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, “Dedelerimin yaşadığı Örnekalan köyünde akrabalarımla ve Örnekalan köylüleriyle beraber çok güzel iftar yaptım. Bu birlikteliği sağlayan yöneticileri ve Örnekalan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu tür etkinliklerin insanların kaynaşmasına büyük rol oynadığını söyleyen Örnekalan Muhtarı Temel Bahçekapılı “Her yıl düzenlediğimiz yayla şenliğimizi bu yıl iftar yemeği şeklinde devam ettirdik.  Köyümüzde düzenlenen bu tür etkinlikler bizlerin kaynaşmasına ve bizim bir bütün olduğumuzu unutmamamıza yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

İftara katılan yöre halkı düzenlenen bu yemekten memnun kaldığını belirtirken güzel bir iftar geçirdiklerini belirttiler.