Ortahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ‘Kutlu Doğum Haftası’ dolayısıyla düzenlediği program Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde büyük bir katılımla yapıldı. Öğrencilerin İslam’ın doğuşunu anlatan tiyatro gösterisi ve okudukları ilahiler salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da katıldığı programda katılımcılar duygulu anlar yaşadılar. 

Programın sonunda bir konuşma yapan Başkan Gümrükçüoğlu, “Hz. Muhammed(SAV)’in doğumu ve yeryüzünü şereflendirmesi insanlığın da yeniden doğumu ve dirilişi sayılır” diyerek O’nun anlatıldığı programı düzenleyenleri tebrik etti. Gümrükçüoğlu, “Evlatlarımız hepimizin gözlerini yaşartan çok güzel bir programı icra ettiler. Bu akşam yaşayarak, bilerek ve şuurla bu aziz milletin, İslam ümmetinin, dünya insanlığının geleceğinin en emin ve güzel ellere teslim edebileceğimizin huzurunu duyduk. Allah onların hayırlı uzun ömür içinde hayırlı büyük zaferler ile birlikte bütün insanlığa hizmet etmesini nasip etsin.” İfadelerini kullandı. 

Konuşmasında daha önceki yıllarda İmam-Hatiplere yapılan ayrımcılığa değinirken duygularına hakim olamayan Başkan Gümrükçüoğlu, “ Onları seyrederken yıllar aklımdan geçti. Onların ağabeyleri, onlarla aynı yolu izleyenler çifte standarda tabi tutuldular. Üniversite sınavlarında doğru yaptıkları sorular onda 0.2 ile çarpıldı ki en geride kalsınlar. En zekiler, en çalışkanlar ve en ahlaklılar olmalarına rağmen toplumun gerisine itilsinler, silinsinler, yok edilsinler.  Kapıların önünde Kışta, ‘başörtümüzden ötürü bizi İmam Hatip okulumuza almıyorlar baba’ diyen o evlatların babaları ve anneleri burada. Öğretmenleri zulme tabi tutuldular. Anneleri, babaları dışlandılar. Ama bugün görüyoruz ki onlardan Allah(CC) razı olsun, hiç yılmadılar.  O zamanın talebeleri, şimdiki talebeler, anneler, babalar ve öğretmenler yılmadılar ve Allah bugünleri nasip etti. Onlar şimdi hiç kimseye farklı davranmıyorlar. Kimseyi ötekileştirmiyorlar. Onlar şimdi şunun kıyafeti bu, öbürünün geldiği lise şu diye kimseyi toplumun dışına itilmiyorlar. Allah’a(CC) ve Resul’üne(SAV) yakışan şekilde insanlara yaklaşıyorlar, insan sevgisi ile terörle kanla değil, gül ile Hz. Muhammed’in(SAV) gül peygamberi olduğu sevgi ile birlikte yaklaşıyorlar. Allah(CC) İnşallah onların sayısını artıracak ve insanlara bir meşale gibi hizmet etmelerini devam ettirecek. Onlar çok çalışarak ve çok mücadele ederek nihayetinde ülkelerine, Türkiye Cumhuriyeti devletine Cumhurbaşkanı getirdiler İmam Hatipten. Biz inanıyoruz ki 1444’cü kutlu doğum haftasında onlar tüm zulüm görenlerin, ezilenlerin, mazlumların, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edecekler. Biz inanıyoruz ki onlar ailelerimizin, milletimizin, bütün İslam ümmetinin ve bütün insanlığın geleceği olacaklar. Ne mutlu Hz. Muhammed (SAV) Efendimize ümmet olabilene. Ne mutlu Allah’a(CC) kul olabilene.” ifadelerini kullandı. 

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona ererken Başkan Gümrükçüoğlu  etkinlik dolayısıyla öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.