61SAAT HABER SERVİSİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yardımcıları Erdoğan Beder, Abdullah Uraloğlu ve Süleyman Aydoğdu ile birlikte sabah kahvaltısında Trabzon basını ile bir araya geldi.

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda Başkan Genç Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değinerek, "Bu memleket özel topraklarda kurulmuştur.
Bu topraklar üzerinde yer yüzü insan hayatı toplumlar ve devamında dinler hep beraber özel ilgileri olan topraklar.
Gerek enerji yatakları itibariyle, gerek dinlerin doğdu yer olması itibariyle ilgi alanı haline geldi.
Bu nedenle Türkiye olarak çok güçlü olmalıyız. En ufak bir seyde üzerimize geldiklerini görüyoruz.
Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutladığımız bugünlerde T.C. Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği Muassır Medeniyetler seviyesine ulaşmak için bir ve beraber yürümeliyiz. Yaşanan acı hadiseler yüreğimizi yakmaktadır. 4 tane şehit verdik, Allah mekanlarını cennet etsin. Dileriz en kısa sürede bu sıkıntıları aşarız" açıklamasında bulundu.

İŞTE GENÇ’İN KONUŞMALARINDAN SATIR BAŞLARI

-6 ayda bir kendimizi check etmek, kamuoyu adına basının bize bakışını görmek adına tüm basınımızla beraber olmak istedik.

Biz 5 tane temel ilke etrafında yönetim anlayışı belirledik
Katılımcı Belediyecilik, Kültürel Belediyecilik, Çevreci bir belediye, Sosyal Belediyecilik ve Hizmet eksenli bir belediyecilik hizmeti ekseninde çalışmalarımızı planladık.
 
Bunların ilk sırasında katılımcı belediyecilik anlayışıdır. Bunu şekli bir formasyon olarak söylemedim. Gerçeği böyle. Sürekli olarak şehirdeki basınımızın, akıl sahiplerinin, esnafın, halkın, STÖ’lerin fikirlerini kayda değer sayarak faydalanmak istiyoruz. Bize bu şehir adına sorumluluk verenlerin fikirlerini de önemsediğimi belirtmek isterim.

Seçimden önce vaat ettiğimiz çalışmalarımızda var. Bunları unutmadık.  
Ancak idari yapılanmanın getirdiği Büyükşehir olmamız nedeniyle Ortahisar ilçesi ve bize eklenen yeni belde ve mahalleleriyle bir taraftan halkımızın hizmetlerine yetişmek bir taraftan da idari yapılanmayı tamamlamaya çalışıyoruz. 

Bunu süratle takip ediyoruz. Asla bu aradaki hizmetlerde yapılanmamızı bir mazeret olarak göstermek istemiyoruz.

Ben özellikle bu şehri tanıtırken, bu şehir tarihi şehirdir, kültür şehridir, sanat şehridir dedik. Bunlar bizim gurur kaynağımız.

Başka bir örnek, metrekaresine en çok sanatçı düşen şehir olarak tanınıyoruz.  

Ortahisar Belediyesi olarak diyoruz ki bir taraftan gereken temel vazifelerimizi yerine getirirken bu şehrin tarihini kültürünü, sanatını ön plana çıkaracak projeleri hayata geçirmeliyiz.

TRABZON İMARI YASAL AMA MAMUR DEĞİLİZ
"Daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir imarı mahmur bir şehirdir. Biz bu şehirde yasalara uygun bir imar yapsak da mamur bir şehir yapamadık.
Yeşiliyle meşhur olan bir şehirde özellikle merkezde ciddi manada bir yeşil problemi yaşıyoruz.
Yeşil sorunu yaşıyoruz. Daha dengeli, imarı daha düzenli bir şehir planlamak istiyoruz.  7 belde belediyemiz ve 85 mahallenin yeniden imarını ele alıp ona göre karar vermek istiyoruz"

SOSYAL İŞLERE EĞİLİYORUZ
"16 tane engelli derneği var Trabzon’da bu derneklerimiz üyeleri itibariyle şehirde yaşayan tüm engelli vatandaşlara ulaşamamaktadır.
Biz bütün mahallelerimizde bir engelli taraması yapacağız.
O vatandaşlarımızın bireysel hayattan toplumsal hayata kazanımları için neler yapabiliriz bunu düşünüyoruz.
Engelli derneklerimizi bir çatı altında toplayacak fiziki mekan alanlarını yapmak manasında da bir çalışmamız olacak.
Eğitime de çok önem veriyoruz, burslar ile, sertifika programlarımız ile, istihdam kurslarımız ile bu tür çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
Bize 600’ü üniversite okuyan veya mezun olmuş 2600 gvatandaşımız sertifika ve kurs için müracaat etti.
Bizde bu manada sorumluluğumuzu bilip bu yönde kurslar açmanın çalışmalarını veriyoruz. "

MARAŞ CADDESİ’NİN TRAFİĞE KAPATILMASI
"Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması konusunda ısrarcı olmanızı istiyoruz diyen gazetecilere cevap veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘Trafik ve otoparklar Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde olsa da Ortahisar bünyesindeki alanlarla ilgili planlarımızı gerek sizlerle gerek büyükşehir ile paylaşıyoruz.
Trabzon’da kurulan Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığı’na bağlı UKOME bu konularda sorumlu.
Ben il başkanıyken Volkan Canalioğlu’nu Uzunsokağı trafiğe kapattığı için tebrik ettim.
Maraşı da kapatırsın temennisinde bulundum. Dolmuşların, hususi araçlarımızın, bankalarımızın olduğu bir bölge. Ben tamam bugün kapansın demiyorum.
Esnafın, şoförün, bankaların, sizlerin fikirleri de bizlere lazım.
Dolmuş şoförlerimizin de mağdur olmasını tabi ki istemem fakat.
Turizmi bu kadar ön plana çıkardığımız bir dönemde o keşmekeş olmuş Maraş Caddesi'ne Trabzon’un en güzel caddesi diyemeyiz Maraş için. Bu nedenle ben yine aynı fikirdeyim, Kahramanmaraş’ın bir şekilde rahatlatılması lazım’ "

DOĞALGAZ KULLANMAYANA CEZA GELİYOR
"Birde temel vazifemiz olarak gördüğümüz ve ilgilendiğimiz husus çevreci belediyeciliktir.
Şehrin belli bir semtine belli bir yatırım yapabilirsiniz, fakat şehrin hepsini ilgilendiren tüm halka hizmet edecek çevrecilik anlayışına hassasiyet göstermektir.
Şu anda yüzde 50’lerdeyiz. 2017 yılında tüm Ortahisar İlçesi’nin doğalgaza kavuşmasını ümit ediyoruz.
İnşallah bu iş biterse Trabzon’umuz hava kirliliği probleminden kurtulmuş olacaktır. 
Biz göreve geldiğimizde 27 bin civarında kullanmaya hazır olan mesken varken, 19 bin kullanan mesken vardı. 4 kişiden bir kişi kapısına gelmesine rağmen doğalgaz kullanmıyor. Bunu aşmamız lazım.
Belediye olarak değil bunu Valilik Bünyesinde Çevre Kurulu kararı olarak müdahale edeceğiz. Vali Bey ile karar verdik.

Bir yaptırım da bulunmak zorundayız. Ben vatandaşımıza ceza keselim diyemem ama sorunu aşamıyorsak, bu sorunun çözümü noktasında gayret gösteren diğer vatandaşlarımıza saygı göstermemiz gerekiyor."

'YARIŞ OLABİLİR'

"Ak Parti’nin gireceği kongre süreci ile ilgili genel merkezin tek liste dayatmasını da değerlendiren Genç, ‘Aday olmak isteyen arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Sonuçta kurucusu olmaktan gurur duyduğumuz bu partinin teşkilatçı bir ismiyiz. Biz gelen arkadaşlarımıza ilk olarak birlik beraberliği öneriyoruz. Kongrelerde aslolan tek liste ile seçime gidilmesi uzlaşılması. Olamiyorsa da demokratik davranılmalı, yarışa gidilmeli.  Yarış bittikten sonra yola devam etmek anlayışı ile daha da güçlenerek bu süreci geçeceğime inanıyorum.
Tek liste konusunda dayatma diye bir şey söz konusu değil. Nihayetinde Genel merkez tek listeli olmasından yana olabilir. Bu olmuyora, sonuçta adı seçim. Asıl olan parti bütünlüğünü bozmamak adına hareket etmektir."