Ortahisar Belediyesi Basın merkezinden yapılan açıklamada "Ayrımcılık" iddialarına cevap geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Son günlerde bazın basın yayın organlarının haber içeriklerinde yer alan Ortahisar Belediyesi ayrımcılık yapıyor minvalindeki değerlendirmeler gerçekleri yansıtmamaktadır.

Ortahisar Belediyesi bugüne kadar hiçbir partiye, kurum ve kuruluşa ayrımcılık yapmadığı gibi bu anlama gelebilecek en ufak uygulama ve davranışlardan uzak durmaya gayret göstermektedir. Kuruluşundan itibaren bütün siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına eşit mesafede durmaya özen gösteren Ortahisar Belediyesi, bu uygulamalarıyla her kesimden insan ve kuruluşun takdirini kazanmıştır. Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği, kentimizin daha iyi ve güzel yönetilmesi adına, bütün siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret edip görüş alışverişinde bulunmaya çalıştık.

İdeolojik bakmadan bu kentin yönetimine katkı yapacak bütün fikirleri baş tacı ederek yararlanmaya çalıştık. Parti ayrımı gözetmeden bütün vatandaşların ve mahallelerin ziyaret edilmesi bunun en somut göstergesidir. Hal böyleyken Belediyenin bir partiyi koruyup; diğer partilerin reklamlarına ve afişlerine ceza kestiği yönündeki görüşler, son derece hakkaniyetten uzak haksız değerlendirmelerdir. Ortahisar Belediyesi olarak kanunları her kurum ve kuruluşa olduğu gibi herkese de eşit uygulamakla yükümlüyüz. Kanunları uygulamaktan bugüne kadar da asla çekinmedik, bundan sonra da asla çekinmeyiz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…