Genç: Muhtarlarımızla her zaman istişare içindeyiz

Ortahisar Belediyesi'nin, Ortahisar Muhtarlar Derneği ile birlikte düzenlediği 2016 yılının 2. İstişare Toplantısı belediyenin Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş 15 Temmuz darbe girişimine değinerek halkın bu süreç içinde çok büyük bir duyarlılık sergileyerek hain darbe girişimini önlediğini söyledi. Bugüne kadar Ortahisar Belediyesi ile çok organize bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Durmuş, "Darbe girişimini önleyen millet için ne yapsak azdır' dedi. Durmuş, "Hepimiz 15 Temmuz gecesi şok olduk. Ama gözlerimizi yaşartan ise milletimizin ellerinde bayraklarıyla tanklara, jetlere karşı göğsünü siper etmesi oldu. Bu aziz millet bizden hizmet bekliyor. Biz de onlara yardımcı olabilmek için elimizin taşın altına koyacağız." ifadelerine yer verdi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise konuşmasında sürekli muhtarlarla istişare içinde çalıştıklarına dikkat çekerek yerinde ve zamanında hizmet götürülmesi açısından bu tür toplantıların çok önemli olduğunu söyledi. Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Başkan Genç, "En kutsal inancımızı kullanarak bizi vurmaya çalıştılar. Yani Allah'ı kullanarak bizi vurmaya çalıştılar. Allah ile aldatarak bizi vurmaya çalıştılar. Bu bir işgal faaliyetiydi. Ama ters tepti. Trabzon'da da gördüğümüz üzere bütün muhtarlarımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz bir araya geldik ve bütün bu işgal girişimine karşı bu vatanı böldürtmeyiz mesajı verdik. 1915'te olduğu gibi şu anda da bir ve beraber olma zamanıdır. Siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun be demokrasinin tecellisidir. Bu görüşlerin hepsi bizim için saygıdeğer olacaktır ve olmalıdır. Bu milletin bekası için, ezanı için hep birlikte sokaklara döküldük. Darbelerle birlikte ezan ve sala susuyordu. Şimdi ise salalarla beraber darbeleri susturduk." diye konuştu. 
Hedeflerinde daha yapılacak çok işleri olduğunu ifade eden Başkan Genç, muhtarların şevk ve heyecanlarının, iş yapma isteklerinin, kendilerini de motive ettiğini belirterek, "Tabi ki yapılacak çok iş var. Muhtarlarımızın bir heyecanı var. Muhtarlarımızın bu heyecanı ve şevki bizi adeta sürüklüyor. Hem Ortahisar hem de Büyükşehir olarak hep söz verdik. Muhtarlarımızdan da gelen bu talepleri yerine getirmek için ciddi bir gayretin içinde olduk. Bu manada bugüne kadar çok kıymetli çalışmalara imza atan muhtarlarımızı tebrik ediyorum. İyi bir koordinasyonumuz var. Hem siyasi partilerimiz, hem diğer kamu kurumlarımız ve büyükşehir belediyemiz her beraberce bu koordinasyonu sağlayıp bunu devam ettirmekte ben fayda mülahaza ediyorum. Ben bir kez daha bütün siyasi partilerimizin temsilcilerine ve muhtarlarımıza çalışmalarından ötürü teşekkür etmek istiyorum. 

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise  15 Temmuz darbe girişiminin duyulmasından itibaren Trabzonluların sokak ve meydanlara inerek Türkiye'de darbeye ilk tepki gösteren iller arasında olduğunu söyledi. Trabzon'un Türkiye'nin çimentosu olduğunu belirten Aktürk, 15 Temmuz'dan sonra sergilenen birlikteliğin sadece darbe ortamlarında değil her zaman ortaya konması gerektiğini belirterek, "Eğer Trabzon'dan bir mesaj verilmişse bu dikkate alınmalıdır. Eğer Trabzon'da bir direniş varsa bu Türkiye'nin genelindedir. Siyasi görüşlerimiz, fikrimiz, zikrimiz ne olursa olsun, illa 15 Temmuzlarda birbirimize sarılmayacağız. Her zaman sevgi ve saygı çerçevesinde birbirimizi kucaklamamız gerekiyor. Bu bundan sonra da bu şekilde devam etmeli. Eğer biz karşılıklı saygıyı ve sevgiyi birbirimize gösterirsek bizim karşımızda FETÖ değil hiç kimse duramaz. Saygı duyacağız ki saygı da görelim. Türkiye genelinde  50 bin 292 muhtarımız var. Hepimizin siyasi görüşü, dini, dili, inancı, ırkı aynı mı? Değil. Ama hep birlikte aynı çatının altında aynı amaç için mücadele ediyoruz. Biz bu vatana, millete hizmet için varız. Eğer sandık ile geliyorsak, sandıkla gelen herkes bu millete saygı duymak zorundadır. Ve biz muhtarlar da devlete vatana saygı duymak zorundayız." diye konuştu. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ise konuşmasında Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi olarak hiçbir zaman görev alanı ayrımı yapmadıklarını belirterek şehrin sorunlarının bir an önce çözülüp halkın rahata kavuşturulması için sürekli irtibat halinde olduklarını söyledi.  Akkaya, "Bu tür geniş katılımlı toplantılar, sorunların ortaya konup belirlenmesi açısından çok önemli. Beni bu toplantıya davetlerinden ötürü Ortahisar Belediyemize ve muhtarlar derneğimize teşekkür ediyorum." dedi. 
Konuşmaların ardından muhtarların mahalleleriyle ilgili, doğalgaz, elektrik, altyapı, sokak ışıklandırması, üstgeçitler, kaldırımlar, yol sorunları vb. konularla ilgili dile getirdiği sorunları tek tek not alan kurum ve birim müdürleri ayrıntılı bir şekilde bu soruları cevaplandırdı. Toplantıya davet edilen MHP Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Recep Arslantürk ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş toplantıya davet edilmelerinin birlik ve beraberlik ruhunun pekiştirilmesi ve bunun sürdürülmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek Ortahisar Belediyesi'ne ve muhtarlar derneğine teşekkür etti. 

Toplantıya Ortahisar muhtarlarıyla birlikte, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Temel Altunbaş, CHP İlçe Başkanı Recep Arslantürk, MHP İlçe Başkanı Derviş Çelenk, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan yardımcısı Bekir Aktürk,Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Ortahisar Jandarma komutanı Yüzbaşı Mesut Çelik , Ortahisar İlçe Emniyet Müdürü Metin Yıldız, Aksa Doğalgaz Müdürü Salih Ayaydın, Çoruh Edaş İl Müdürü Tolga Yanık, Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Hüseyin Türker, TİSKİ 1.Bölge Müdürü Abdurrahman Okumuş da katıldı.