Ortahisar Belediyesi ve TOKİ'nin yürüttüğü Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine kira ödemelerine devam ediliyor. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, proje kapsamında hak sahiplerine teslim edilmek üzere 301 konut, 1'er adet ticaret merkezi ile caminin yapımı için TOKİ tarafından yükleniciyi firmaya yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlandığını söyledi. 

İLK VİZYON PROJEMİZ 

Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte, Trabzon Uluslararası Havalimanı'nın yanı başındaki Pelitli'nin çarpık yapılaşmadan kurtarılıp şehrin simgesel yeni bir alana sahip olacağını ifade eden Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: "Pelitli Kentsel Dönüşüm Projemiz, yurtiçi ve yurtdışı ulaşımının kalbi durumundaki Trabzon Uluslararası  Havalimanı yeşil alanları, turistik mekanları, ticaret merkezleri, sosyal donatı alanları ile kentsel dönüşüm projelerine örnek teşkil edecek bir niteliktedir. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Pelitli'de, Trabzon Rize Karayolu kenarında 41 adet dükkan (ticaret merkezi), 301 konut, 1 adet cami ve sosyal donatı alanları için TOKİ tarafından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Yüklenici firmamız da inşaat çalışmalarına başladı. Planlarımız doğrultusunda inşallah 15 ay sonra hak sahipleri konutlarına taşınacak.

1.388.304.00 TL kira yardımı

Şu ana kadar kendine konutlarını teslim edemediğimiz 125 hak sahibine 1.388.304.00 TL kira yardımı yaptık. Bu hafta da hak sahiplerine 382.985.00 TL kira ödemesi yaptık. Bu belediyemizin ilk büyük çaplı vizyon projesi olacak. Ben bu bağlamda projemize en büyük desteği veren hemşerimizi TOKİ Başkanı Sayın M. Ergün Turan ile projeyi Pelitli Belediye Başkanlığı döneminden beri destekleyen Pelitli Eski Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı'ya bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah 15 ay sonra Trabzon Havalimanımıza gelen  turistlerimizin ve yolcularımız şehrimize yakışır çağdaş bir projeyle karşılaşacak." diye konuştu.