61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantılarına bugün devam etti. Başkan Ahmet Metin Genç, başkanlığında yapılan toplantıya Hasan Ali Yücel 4. Sınıf öğrencileri misafir olarak katıldı. Başkan Ahmet Metin Genç, “Sosyal Sorumluluk Kapsamında” şehir hakkında detaylı bilgi almak adına katılan öğrencileri  meclisin öncesinde tek tek selamladı. 
MİNİK ÖĞRENCİLERE ALKIŞLI KARŞILIK
Başkan Metin Genç, daha sonra meclis başkanlık makamında da öğrencilere toplu olarak “Hoşgeldiniz” derken bu sırada miniklerin toplu olarak “Hoş bulduk” demesi mecliste alkışlarla karşılandı. 
Meclisin açılışında dün AK Partili Meclis üyesi Seyfullah Kınalı ile CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Erdem arasında yaşanan tartışmayla ilgili konuşan Başkan Genç, meclis üyelerini uyardı. 


GÖRÜŞLERİNİZ FARKLI OLABİLİR
Başkan Genç, “Ortahisar Belediye meclisi olarak bu platform oluştuğu andan itibaren bütün gruplar ahenkli samimiyetle artısı ile eksisi ile güzel bir çalışma platformu oluşturduğumuz kanaatindeyim. Bu kanaat bütün toplum nazarında böyle bir görünüşünüz var. Bu belediyenin başkanı olarak başlangıçta benim için mutluluk verici. Aynı hissiyatı ben bütün meclis üyelerimizin katıldığı kanaatindeyim. Görüşlerimiz farklı olabilir. Olacakta tabi olarak. Demokrasinin gereği budur. Yakaladığımız bu ahengi meclis çalışmaları adına devam ettirmek adına arzusundayım. 


KABUL ETMİYOR, MÜMKÜN GÖRMÜYORUZ
Dün meclis gündemimizle doğrudan ilgisi olmasa bile, ki ilgili değil ama mecliste 2 meclis üyemiz arasında yaşanan tatsız tartışmayı kabul etmediğimi mümkün görmediğimi özellikle ifade etmek istiyorum. Görüşler farklı olabilir. Herkes herkes ile anlaşamayabilir. Problemlerde olabilir. Ama bu zemin bu tartışmanın zemini değil. Burası milletin bize iradesini emanet ettiği platformdur. Bu zeminde yapacağımız çalışmalarla örnek olmak gibi sorumluluğumuz var. 


TEKRARINA İZİN VERMEYECEĞİM
Bunun tekerrürüne izin vermeyeceğiz. Bu platformun kişisel tartışmaları zemini olmadığını, burada ki güzel ahenge halel getireceğini ifade etmek istiyorum. Bütün meclis üyelerimizi uyarıyorum, hassasiyet göstermelerini istiyorum. Tekrarını istemiyorum” dedi. 
KINALI TOPLANTIYA KATILMADI
Dün ki mecliste tartışan 2 meclis üyesinden Erdem’in, bugün ki toplantıya katıldığı ancak Kınalı’nın toplantıda yer almadığı görüldü…