Ortahisar Belediyesi’nin ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü YGS-LYS hazırlık kurslarını tamamlayan 1067’den öğrenciden 787 öğrenci bir lisans ve önlisans programına yerleşerek büyük bir başarıya imza attı.

Kurs öğrencilerinden 472 öğrenci lisans, 315 öğrenci ise önlisans programlarına yerleşti. 195 öğrenci herhangi bir programa yerleşemezken; 85 öğrenci ise tercih yapmadı. 2015 yılında %75 olan başarı oranı 2016 yılında % 80.14 yükseldi. Öğrenciler tıp fakültesi, hukuk, mühendislik ve öğretmenlik gibi değişik branşlarda birçok bölüme yerleşti.
Belediyenin Çok Amaçlı Salonu’nda üniversiteye yerleşen öğrenciler için düzenlenen Tanıtım Töreni’nde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, düzenledikleri kurslarda başarı çıtasının her yıl daha da yükseldiğini söyledi. Eğitim konusunun şehri daha yaşanabilir, daha güzel hale getirmekten önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Hep şunu söyledim; belediye başkanı olarak çok başarılı icraatlar yapabiliriz. Bu şehri çok daha güzel bir hale, Çok daha yaşanabilir hale getirebiliriz. Amacımız da odur zaten. Bu yönde gayret ediyoruz. Ama bunların hepsinin ötesinde, hepimizin seferber olmak haliyle bir hedefimiz var. Bu şehri ve memleketimizi emanet edebileceğimiz; vatan bilinciyle, vatanseverlik şuuruyla yetişkin insan kalitesini ortaya çıkarmak. Ve kaliteli insan yetişmesine, böyle bir neslin yetişmesine katkı sağlamaktır. Herhalde bir kardeşimizin üniversite eğitimi alması, o donanıma sahip olması, hem kendi kariyeri açısından, hem de vatanına, milletine hizmet edebilmesine, bir belediye başkanı olarak katkı sağlamak benim için çok samimi söylüyorum, altın kaplama asfalt yol yapmaktan daha hayırlıdır. Bu, bizim hepimiz için bir görevdir, sorumluluktur.” şeklinde konuştu. 
“BOĞAZIMIZI SIKIYORLAR”
Konuşmasında FETÖ’nün darbe girişimine de değinen Başkan Genç Türkiye’nin her zamankinden daha fazla güçlü olması gerektiğinden söz ederek; bunun da vatanseverlik bilinciyle yetişen, ülkesine, milletine bağlı bireyler yetiştirmekten geçtiğini ifade etti. Başkan Genç, “Yaşadığımız süreçte bazı kurumlarımızda; vatanına, milletine, bu milletin ekmeğiyle beraber yetişerek, o donanıma sahip olarak; ordusunda, yargısında veya başka kurumlarında, bu güzel topraklara ihanet edenleri gördükçe, bu konudaki sorumluluğumuzun da bir kat daha arttığını görüyorum. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren bu çalışmayı sürdürüyoruz. Elde ettiğimiz veriler de bizim için gurur meselesi. Sonuçlara baktığımız zaman iki tane tıbbımız var. İki hukuk ve eczacılık var. ODTÜ’nün matematik bölümünü kazanan kardeşimiz var. Tabi bu neticeleri görünce seviniyoruz. Bunlar bizi mutlu eden ve gurur duymamıza neden sonuçlar. Biz daha önce verdiğimiz söz üzere, belediyemize bu sene de ne kadar talep olursa onu da karşılayacağız. Bunun için ödenek, para, hoca ne gerekiyorsa yapacağız. Bunu yapmak az önce söylediğim gibi en önemsediğiniz icraattan daha çok önemlidir. İnşallah okuyacağınız fakültelerden sonra hem kendi hayatınızı kazanacaksınız, hem de mutlak surette bu vatana; şanına, tarihine yakışır şekilde hizmet edeceksiniz. Bu da sizin, bizim hepimizin borcudur. Öyle bir süreçten geçiyoruz. Çünkü bizim bu topraklarda her zamankinden daha fazla güçlü ve kudretli olmamız gereken bir zamandan geçiyoruz. Şöyle boğazımızı sıkıyorlar. Biz de direniyoruz. Ama Cenab-ı Allah öyle bir cesaret vermiş bu milletin kalbine. Sözümü daha fazla uzatmadan ben az önce belirttiğimiz misyonla bu işi yürüten hocalarımıza, emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Söylediğim gibi sorumluluğumuz, vazifemiz her zamankinden daha fazla ve büyüktür. Allah yolunuzu açık etsin. Tekrar hepinizi tebrik ediyorum.”  diye konuştu.