61SAAT HABER SERVİSİ - Serkan KILINÇ - Ortahisar Belediye Meclisi'nde Aydınlıkevler Mahallesi'nde yeni yapılan bir parka 15 Temmuz isminin verilmek istenmesi tartışma yarattı

Başkan Ahmet Metin Genç Başkanlığında toplanan belediye meclisinde, Aydınlıkevler Kültür Sokak'ta yeni yapılan bir parka 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ismi verilmek istendi. Belediye meclisine gündem dışı gelen madde oy birliğiyle kültür komisyonuna sevk edilirken tartışmaları da beraberinde getirdi. Konu ile ilgili söz alan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “15 Temmuz ismini her yere vererek bu günü örselemiş olacağız. Bu düşünceyle bu şekilde küçük parklara değil, daha büyük alanlara bu ismi vermeliyiz. Aydınlıkevlerdeki Park küçük bir yer orasını biliyorum'' dedi.

Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır ise, Çakıroğlu'na katıldığını belirterek, “Zaten Büyükşehirde Atatürk alanına bu isim verildi. Bana göre de küçük. 15 Temmuz ruhuna yetmiyor meydanda taçlandıralım onu”. dedi.

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem ise, “ Büyük şehirdeki öneride Meydan Parkı’nın ismi değişmişti, Atatürk alanın değil. 15 Temmuz ile ilgili yeni bir park yapılır oraya ismininin verilmesi taraftarıyım. Dolayısıyla sıradan bir parka bu ismin verilmesinin uygun olduğunu düşünüyoru.''  dedi.