Ortahisar Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında 1 Eylül Dünya Barış gününe vurgu yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tüm insanlığın barış dolu bir hayat sürmesini temenni etti. Genç ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve 62. hükümete dair açıklamalar bulunurken ‘Milletimizin daha güzele daha iyiye ulaşması için hem Cumhurbaşkanımızı hem Başbakanımıza başarılar diliyoruz” dedi.

TEK TEK ANLATTI

Genç açılış konuşmasını yaptıktan sonra Ortahisar Belediyesinin Temmuz Ağustos faaliyet raporunu meclis üyelerine anlattı. Raporun okunmasının ardından CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, Genç’e hitaben “Erdoğdu yolunun ne durumda olduğunu, merkez köylerdeki su sorununu, meydan civarındaki temizlik sorununa” dair sorular sordu. Genç ise Şahin’in sorularını tek tek cevapladı.

GENÇ KABUL ETTİ

Genç, Erdoğdu yolunun ağır yürüdüğünü kabul ederken yol yapımlarının kamulaştırma bedellerine rağmen vatandaşların hizmetine kazandıracaklarını belirtti. Temizlik konusunda ise esnafların biraz daha sorumlu davranması gerektiğine vurgu yaparak “Esnaf ve vatandaşlarımızın da çöp koyma saatlerine dikkat etmesi gerekiyor. Yoksa yasal müeyyideyi uygulayacağız” dedi. Genç ,Şahin’in sorularını cevapladıktan sonra gündem maddelerine geçildi.

ÜYELER İNCELESİN DİYEREK

Gündemdeki ilk madde olan Ortahisar Belediyesinin 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planı meclis üyeleri tarafından tam anlamıyla incelensin diyerek gündemde kalmaya devam etti. Müdürlüklere ait yetki, sorumluluk ve çalışma yönetmelikleri komisyona sevk edilirken Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün kurulması da görüşülerek komisyona aktarıldı. Oto yıkama yerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesine ilişkin yönetmelikte aynı şekilde komisyona sevk edildi.

KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ

Norm kadro ihdası da görüşüldükten sonra komisyona sevk edilirken Genç’e ‘Belediye kanunun 75. maddesine istinaden bedelli veya bedelsiz yaptırılabilmesi’ yetkisi verildi. İmarla alakalı olan 10. ve 25. madde arasındakilerde İmar Komisyona sevkedilirken Orbel’in sermayesinin arttırılması görüşülerek komisyona sevkedildi. Görüşmeler esnasında Şahin ve Genç arasında soru cevaplı bir toplantı gerçekleşiyor havası dikkatlerden kaçmadı.