Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler peyzaj çalışmaları kapsamında çiçek, bitki ve fidan dikimi ile budama, ilaçlama, çim biçme, sulama ve yabancı otların temizlenmesi çalışmalarını birlikte yürütüyor.
Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç Ortahisar’da yeşili bir metrekare de olsa artırma adına Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bütün personeliyle birlikte seferberlik ilan ettiğini söyledi.

Yeşillere bürünmüş bir Ortahisar’ı meydana getirmek için belediyenin bütün imkanlarını kullandıklarını belirten Başkan Genç, “Yaz aylarında artan turist yoğunluğuna karşı, şehrin güzel görünümü de önem arz ediyor. Yaptığımız peyzaj çalışmalarıyla Ortahisar’ı turizm açısından da cazip hale getireceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ana caddelerde çok güzel peyzaj çalışmaları yapıyor. Biz de buna uygun olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimizle refüjlerde, yol kenarlarında, spor alanlarında, park ve bahçelerde peyzaj çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımız sonunda daha yeşil, her yönüyle daha yaşanabilir, daha ferah bir Ortahisar ortaya çıkacaktır. Şu ana kadar birçok mahallemizde peyzaj çalışmalarını tamamladık. Diğer mahallelerde de çalışmalarımız hızla sürüyor. Peyzaj çalışmalarının yanı sıra fidan ve bitki dikimi de yapıyoruz. Tabiri caizse boş bulduğumuz her alana fidan dikimi yapıyoruz. Oluşturduğumuz bu yeşil alanlarda ve parklarda vatandaşlarımız rahatça gezip, dinlenip, nefes alabilecek. Çocuklarımız yeşille iç içe ve barışık bir şekilde büyüyecek. Yeşille özdeşmiş Trabzon’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak ve dünya standartlarına çıkarmak için belediyemizin bütün imkânlarını kullanıyoruz. İnşallah yaptığımız çalışmalarla yeşilin bin bir tonunu bünyesinde barındıran Trabzon’a yakışır daha yeşil bir Ortahisar’ı inşa edeceğiz” diye konuştu.