Okulun Trabzonlu öğretmeni Fatma Albayrak’ın yardım isteğine duyarsız kalmayan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, öğrencilere içinde defter ile pek çok kırtasiye malzemesinin bulunduğu okul çantaları gönderdi.

Okul öğretmeni Fatma Albayrak gönderilen kırtasiye malzemelerinin öğrencilere adeta bayram havası yaşattığını belirterek, “Öğrencilerimize çantaları dağıtırken yüzlerinde beliren mutluluk ve sevinç ifadesi gerçekten hiçbir şeye değişilmez. Okul öğrencilerimizin maddi durumlarını çok iyi bildiğimizden elimizden geldiği kadar onların ihtiyaçlarının karşılanması için çaba sarf ediyoruz. Yeter ki onlar mutlu olsunlar ve eksiksiz bir şekilde eğitimlerine devam etsinler. Bu nedenle Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’ten bir yardım talebinde bulunmuştuk. Sağolsun! Kendisi de bu talebimize anında cevap vererek öğrencilerimize bu hediyeleri gönderdi. Ben kendisine bu duyarlılığından ve nezaketinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki gönderilen bu yardım malzemeleri öğrencilerimizin okuma azmini ve şevkini daha da perçinleyecektir. Türkiye’nin her bölgesinde yaşayan herkesin bir ve eşit olduğunu, hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bu bölgede yaşayan kardeşlerimizin sorunlarına asla duyarsız kalamayacağını göstermesi bakımından bu yardımın çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah bundan sonra da ülkemizin bütün bölgeleri arasında böylesine yardımlaşmalar ve kardeşlikler devam edecektir. Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bir kez daha Ortahisar Belediyesi’ne onun değerli Başkanı Ahmet Metin Genç Beyefendi’ye çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


“EĞİTİM EN ÖNCELİKLİ KONUMUZ”
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç de Van’ın Erciş ilçesindeki Veysi Kürüm İlkokulu’na gönderdikleri kırtasiye yardımından dolayı okul öğrencilerinin mutlu olduğunu görmenin kendilerini son derece memnun ettiğini ifade ederek, “Eğitim hem devlet olarak hem de belediye olarak bizim en öncelikli konumuzdur. Gerek Doğu’da gerekse Batı’da Türkiye’nin her bölgesindeki öğrencilerimiz hepimizin öğrencileridir. Ve onların sorunlarına asla duyarsız kalamayız. Bu okul öğrencilerimizi mutlu ettiysek, onların ihtiyaçlarına bir nebze olsun cevap verdiysek ne mutlu bizlere. Yeter ki onlar bir eksiklik hissetmeden eğitimlerini tamamlasınlar ve bu vatana, bu millete birer hayırlı evlat olarak yetişsinler. Tek derdimiz budur. Her bölgemiz bizim için aynıdır ve eşittir. Bundan sonra da eğitim faaliyetlerine her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.


Ayrıca, Hasan Tahsin Kırali ilkokulu 3M sınıfı öğretmeni Emine Tan Bekar ve öğrencileri de Ortahisar Belediyesi’nin kırtasiye malzemesi yardımına destek olarak kırtasiye yardımı gönderdi.