Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği Yaz Futbol Okulu sona erdi. ASKF tesislerinde gerçekleştirilen kapanış töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın sportif, sosyolojik ve psikolojik gelişimlerine katkı yaparak; onların kaliteli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için belediye, aileler, öğretmenler ve TÜFAD elele vererek bu tür organizasyonlar yapmalıyız.” dedi. 

Çocukların yaz tatillerinde boş zamanlarını değerlendirmesi ve aralarındaki arkadaşlık ilişkilerinin pekiştirilmesi ve onların sağlıklı gelişimi adına bu tür etkinliklerin önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Genç sözlerine şöyle devam etti: Bu program belediyemizin çocuklarımızın yaz tatilini hem dinlenerek, hem eğlenerek, hem de sportif faaliyetler yaparak geçirmesini teminen yaptığı önemli bir faaliyettir. Önümüzdeki seneye de bu faaliyetimizi yapmayı planlıyoruz. Futbol ilgili ne istiyorsanız karşılayacağım. Bu konuda çocuklarımızın bütün isteklerini yerine getireceğiz. Ama çocuklarımızdan bir isteğimiz var. Okullarınızda sizden başarı bekliyorum. Ayrıca yaz tatilinizin geri kalan kısmında bol bol kitap okumanızı bekliyorum.

KALİTELİ BİREYLER YETİŞECEK
“Biz belediye olarak bir taraftan mutat hizmetlerimizi yürütüyoruz. Diğer taraftan da yavrularımızın sağlıklı bir şekilde gelişimini teminen bu tür etkinlikleri de yapıyoruz. Bunlar çocukların hem psikolojik gelişimine, hem de sosyolojik gelişimine ayrıca da arkadaşlık ortamına hizmet ediyor. Bu sene 80 çocuğumuz bu programa katıldı. Diğer mahallelerimizi de bu işin içine kadar daha kalabalık sayılara ulaşacağız. Ben tekrar bu çalışmaya katkı sağlayan çok değerli hocalarımıza ve sevgili yavrularımıza çok teşekkür ediyorum, tebriklerimi iletiyorum. Ailelerimize de teşekkür ediyorum. Belediye, TÜFAD ve sizlerle hep beraber sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlayalım. Derdimiz bu, amacımız bu. Nihayetinde bu şehri çocuklarımıza emanet edeceğiz. O nedenle çocuklarımızı bu faaliyetlerle beraber daha kaliteli hale getirelim.”