CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan'dan çarpıcı açıklamalar;

ESKİ REKTÖR GİBİ KÖTÜ YÖNETMESİNLER

Seçim sonuçlarını 61saat.com'dan öğrenen CHP Trabzon İl başkanı Yavuz karan adayların tümünü tebrik ederek adil ve demokratik bir yarış sergilediklerini ifade etti.

Karan şunları söyledi…

Siyasetin bilime müdahil olmaması gerektiği kanaatindeyim. bu nedenle rektörlük seçimleri ile ilgili yorum yapmak doğru değil. Sandıkta kazanan adayı tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. Bizim tek dileğimiz yeni gelecek rektörün üniversiteyi bugünki rektör gibi kötü yönetmemesidir. Birilerine peşkeş çekmemesi, öğrencileri rant kapısı olarak kullanmamasıdır. sandık sonuçlarından ziyade YÖK ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kararı çok önemlidir. Trabzon ve KTÜ için en iyi ismin rektör olmasını istiyorum"

YENİ REKTÖR EKSİKLERİ GİDERMELİDİR

MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci'de seçimlerle ilgili bir açıklama yaparak, seçimin Trabzon'a ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Şu aşamada isimler üzerine konuşmanın doğru olmayacağını belirten Nihat Birinci, "Trabzon halkının çerçevesinden bakıldığında KTÜ'nün bugüne kadar şehirle bütünleşemedeği gözler önündedir. Arzumuz odur ki yeni rektörümüz bu eksikliği giderir. Üniversitemiz bölgemiz adına hayırlı faydalı işlere imza atar. Bölge insanının fikri anlamda önünü açar. bölge insanı ile üniversite arasında kaynaşmayı sağlar. Ve üniversitemizin Türkiye'deki diğer üniversiteler arasında üst noktalara ulaşır.

BİZİM DERDİMİZ DUVARLARI KALDIRMAK

AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş Prof. Dr. Süleyman Baykal'ı da, ProF. Dr. Orhan Aydın'ı da yakınen tanıdığını, ikisininde çok değerli insanlar olduğunu belirterek şunları söyledi:

İki hocamızında KTÜ'yi iyi hizlet verebileceğini düşünüyorum. Trabzon için hayırlı olur inşallah. Bizim bütün derdimiz üniversiteyi Trabzon ile birleştirmek, bütünleştirmek, şehir ile üniversite arasındaki duvarları kaldırmaktır. Buna kim öncülük ederse bis o kişiye duacı oluruz. Taktir Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'dedir onun vereceği karara saygı duyacağız.