Honda Çimart Satış Müdürü İsmail Sali Türkiye fabrikasında otogaz dönüşümüne hazır olarak üretilen 2012 Honda Civic Eco Sedan ile ilgili bilgil verdi, otomobil satışlarında yüzde 3’lük farkı 20 Ekim’e kadar Hondna’nın karşıladığını belirtti.

Honda Çim-Art Trabzon Satış Müdürü İsmail Sali yeni satışa sunulan Honda Civic Eco’ya beklenenin üzerinde bir ilgi olduğunu belirtti. Çimart’ın 6 yıl garanti kapsamındaki LPG dönüşümü konusunda digger bayilerden bir adım önde olduklarını da kaydederken son yapılan yüzde 3’lük ÖTV artışının da 20 Ekim’e kadar müşterilere yansıtılmayacağını Honda  tarafından karşılanacağını ifade etti.

İsmail Sali dönüşüme uygun olarak üretilen Honda Civic Eco ile ilgili şu bilgileri verdi.

Honda Civic Eco’nun, Honda Türkiye fabrikasında otogaz dönüşümüne hazır olarak üritiliyor  Bu dönüşümü güvenli bir şekilde gerçekleştiren Çim-Art Trabzon gibi yetkili Honda-BRC bayileri 6 yıl 150.000 km. garanti fırsatı sunuyor. CivicEco'nun fiyatı ise dönüşüm maliyetiyle birlikte 55.240 TL'den başlıyor.

ÇEVREYE DUYARLI

Honda Türkiye, çevreye duyarlı yaklaşımını yeni bir boyuta taşıdı. Honda'nın yeni Civic üzerinde geliştirdiği çalışmayla CivicEco versiyonu ortaya çıktı. CivicEco'nun tanıtımı 14 Eylül 2012, Cuma günü, Honda Türkiye CEO'su Hideto Yamasaki'nin katılımı ile İstanbul'da yapıldı.

CivicEco,  otogaz dönüşümüne hazır olarak üretiliyor. Yetkili Honda-BRC bayileri ise bu dönüşümü, BRC tarafından Honda Civic için özel olarak geliştirilen dönüşüm kitleri ile gerçekleştiriyor. Bu dönüşüm içinse Honda-BRC bayileri  tarafından 6 yıl 150.000 km. garanti fırsatı sunuluyor.

Otogaz seçeneği, sağladığı tasarruf imkanıyla "Ekonomik", diğer yakıtlara oranla daha az emisyon oluşturduğu için "Çevreci", yeni gelişmeler sayesinde her türlü araca, performansı olumsuz etkilemeden yetkili Honda bayileri tarafından monte edilebildiği için "Güvenli" bir seçenek olarak değerlendiliyor. Her yıl ortalama %7 oranında büyüyen Türkiye otogaz  pazarında her üç binek araçtan birinde otogaz kullanıyor.

Honda çevreye duyarlılık konusuna özen gösteriyor

Honda Çim-Art Trabzon Satış müdürü İsmail Sali şöyle devam etti, "Müşteri değeri yaratmada çevre bilinci Honda markasının öncelikleri arasında yer alıyor. Diğer taraftan Honda müşterilerine ekonomik modeller geliştirmek için de çalışmalaryapıyor. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir otomobil firması olarak tüketicilerin en iyi şartlarda otomobil sahibi olması için tüm olanaklar araştırılıyor. Bu çalışmaların göstergesi olarak göstergesi olarak da yeni satışa sunulan CivicEco'yu Trabzonlularla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm Trabzon ve bölgedeki otomobil tutkunlarını Honda Çim-Art mağazamıza bekliyoruz " dedi.

CivicEco'ya teknik bakış

CivicEco'da da 1,6 litre i-VTEC motor,  5 vitesli düz ve 5 vitesli otomatik şanzıman seçenekleriyle birlikte sunuluyor. CivicEco'nun motoru 6500 devirde 125 beygir gücü üretiyor ve 4300 devirde 152 Nm. tork sağlıyor. CivicEco, Honda Türkiye tarafından otogaz dönüşümüne hazır olarak üretiliyor. Yetkili Honda-BRC bayileri, BRC tarafından Honda Civic modeli için özel olarak geliştirilmiş kit ile LPG dönüşümünü gerçekleştiriyor.