Trabzon Belediye Başkanlığı,  personel arasında büyük tartışma yaratacak bir yasağı faaliyete geçirdi.Özellikle e-belediyecilik konusunda müthiş bir atılım yapan, Trabzon Belediyesi, sanal ortamda bazı ilklere imza atarken, başkan Gümrükçüoğlu, Belediye binası içerisinde gönüllü gözlemcilerden aldığı bilgiler ışığında ilginç bir yasak getirdi.

Gözlemcilerin, ekran başındaki belediye çalışanlarının internet ortamında facebook, msn ve twittergibi sosyal paylaşım sitelerinde zaman geçirdikleri yönünde aldığı bilgileri vatandaşlara da çek ettiktirdek sonra kurum içi genelgeyle hiç bir bilgisayardan adı geçen sitelere girişin olmaması konusunda talimat verdi. Bu sabah belediyede mesaiye başlayan personel söz konusu sitelere giremediğini gördü. Bu yasak vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Benzer yasakların Bakanlıklarda ve kamu kuruluşlarının çoğunda da uygulanıyor.

Belediye kendisine bağlı e-belediyecilik sistemine girişleri ise eskiden olduğu gibi devam ettiğini belirtti. Başkan Gümrükçüoğlu, uygulamaya başlamadan önce özellikle sosyal paylaşım siteleri üzerinden ‘Okey, oyun vb...’ liklerle zaman geçirildiğine dikkat çekerek, böyle bir yasağı koydu.


Öte yandan, belediye hesaplarında internet bağlantılarının aşırı faturalarının da bu sosyal paylaşım sitelerine girilmesi nedeniyle olduğu da belirtiliyor.