61SAAT HABER SERVİSİ-Mersin’in Tarsus İlçesinde vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ismi Trabzon’da da yaşatılacak. Bu kapsamda Ortahisar Belediye Meclisi Özgecan’ın isminin Trabzon’da yaşatılması için harekete geçti. Ortahisar Belediye Meclisinin bugün ki toplantısında Özgecan’ın isminin 3 Nolu Erdoğdu Mahallesinde, belediye tarafından yaptırılan Gençlik Merkezine verilmesi için CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin tarafından öneri verildi.

Şahin, “ Geçenlerde Mersin’de hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ın Trabzon’da ismini yaşatmak için 3 Nolu Erdoğdu Mahallesinde Belediye tarafından yaptırılan Gençlik merkezi var. Orasının isminin oraya konulmasını arz ediyorum” dedi.

Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, “Tabi ki bir duyarlılık adına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü anarken o gün adına bu tür kalıcı iz bırakacak icraatlara imza atmak lazım. Bu öneriyi mutlaka diğer partilerimizin aynı şekilde mutabık olduklarını tahmin ediyorum. Belerttiğiniz alanla ilgili büyükşehir belediyesine öneri olarak sunabiliriz. Veya başka bir alanda da sunabiliriz. Bunu sizin aracılığınızla birlikte gündemimize aldık. Teşekküre ederiz” diye konuştu.

Konunun Ortahisar Belediye Meclisi gündeminde karar verilerek Büyükşehir Belediyesine öneri olarak sunulacağı ifade edildi