Muhtar Bal, Özgenç için “Hiç olmazsa yaşadığı bölgenin coğrafyasını öğrensin” dedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bal, Özgenç’in şahsını ve köyünü hedef alan beyanatlarına çok üzüldüğünü belirterek, Özgenç’in iddialarını cevaplandırdı.
Özgenç’e hiç değilse yaşadığı bölgenin coğrafyasını öğrenmesini tavsiye eden Bal, “Alçakdere köyü Gümüşhane’nin köyüdür. Araklı’nın köyü değildir. Yine Alçakdere köyü yaylası da Araklı’nın yaylası değil Gümüşhane’nin yaylasıdır. Valilik makamına vermiş olduğumuz dilekçe ile biz mağduriyetimizi anlattık. Sayın Nurettin Özgenç’in ifade ettiği gibi kimseyi tehdit etmedik ve rant elde etme bahsi ile yalan da söylemedik. Kaldı ki bu yayla ile 30 yılı aşkın süre ile dava olmuş ve lehimize sonuçlanmıştır. Alçakdere’nin Ortakıran mevkii hudutlarında Araklı Sulakyurt köyü, Küçüklü köyü, Kayacık köyü bulunmaktadır. Araklı Yeşilköy ile hiçbir alakası yoktur. Sayın nurettin özgenç köylümüze ve şahsıma hakaret vari ve suç istinatı kastı ile konuşmuştur. Bu nedenle bizlerden özür dilemesini bekliyoruz. Aksi halde yasal yollara başvuracağımızı bildiririz” dedi.
Türkiye Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın açıklamasında Trabzon-Gümüşhane yaylaları arasındaki yol problemi hakkında çeşitli açıklama ve iddialarda bulunmuştu.
Özgenç, Trabzon’un Araklı İlçesi Alçakdere Yaylası ile Gümüşhane yaylalarını birbirine bağlayacak olan yol projesinde Araklı Alçakdere köyü yaylası sakinlerinin muhtarları aracılığıyla verdiği dilekçeyi gerekçe gösteren Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin Yeşilköy-Ortakıran-Alçakdere yaylası bağlantı yolunun yapımı için Trabzon İl Özel İdaresi’ne proje için onay kararı vermediğini söylemişti.