Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci Ankara’da yarın görülecek olan Hopa Davası’na ilişkin bugün bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) önünde toplanan grup ellerinde ‘Parasız eğitim istiyoruz’, ‘Üniversiteyi, ülkeyi, sokağı özgür bırak’, ‘Parasız eğitim istemek suç mu?’ şeklinde dövizler taşıyarak KTÜ Rektörlüğü önüne kadar yürüdü. ‘Padişah mecliste üniversiteliler hapiste’ ve ‘Bilimi özgür bırak’ şeklinde slogan atan öğrenciler, rektörlük binası önünde bir basın açıklamasında bulundu.
Basın açıklamasını okuyan Melike Arduç, Ankara’da 9 Aralık’ta görülecek olan Hopa davası için yarın Ankara’da Ankara Adliyesi önünde toplanacaklarını duyurdu. Herkesi Ankara’da yarın görülecek Hopa Davası’na davet eden Arduç “Bizler üniversiteliyiz; bilimi, sanatı, doğayı, hukuku, insanca bir yaşamı savunmalıyız. O nedenle yarın sabah 09.00’da Ankara Adliyesi önünde olmak üzere bu akşam yola çıkıyoruz. Haklarımız, hukuk ve gerçek adalet için, ülkeyi, üniversiteyi sokağı özgür bırakmaya Ankara’ya gidiyoruz. Herkesi Ankara’ya çağırıyoruz. Parasız eğitim istemek suç değildir” dedi.
Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.