Bir süre önce İl Genel Meclisi’nde bazı meclis üyeleri havuza giriş için kendilerinden ücret istenmesini eleştirmiş Vali Kızılcık’ın seçilmişlerle atanmışlar dengelemesinde hata yaptığını iddia etmişlerdi.

Has Parti’nin Köprübaşı meclis üyesi Mehmet Aydın ile Düzköy Bağımsız Üyesi Azmi Köroğlu’nun Vali Kızılcık’a yönelik eleştirilerini Kızılcık il koordinasyon kurulu toplantısında ironi yaparak şöyle cevapladı..

“Aranızda havuza bedava girmek isteyen var mı..? Bedava giremediği için şikayetçi olan yok değil mi? Bazılarımız bedava havuza giremedikleri için şikayet ediyorlarmış. Halkın oyunu aldığı halde bir de bedava girmek istiyorlarmış ama giremiyorlarmış. Türkiye Cumhuriyeti bürokrat ya da seçilmiş odaklı değil vatandaş odaklıdır. Bunu herkes bilsin. Ben bile benim oğlum bile havuza bedava giremez. Kimse giremez. Vatandaş parasını ödeyip giriyorsa seçilmiş de atanmış da ödeyecek. Hizmet almak isteyen o hizmetin karşılığını ödeyecek..”

Vali Kızılcık’ın bu açıklamalarına konu olan havuz 2011 gençlik oyunları ile ilgili olarak yapılan kapalı yüzme havuzu. Havuzdan sportif amaç dışında yararlanmak isteyenler aylık bir bedel ödemek zorunda. Bu bedelin ödenmesinde sorunlar yaşandığı gibi özellikle havuzun belli saatlerde belli meslek gruplarına tahsis edilmesi de tartışılmasına neden oluyor.