Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden 24’ünün cenazelerinin Ankara’ya getirilmesinin ardından şehit aileleri Başkent’e akın ediyor. Trabzonlu şehit Piyade Er Onur Fikret Dülger’in babası Trabzonspor Kulübü eski Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger ve annesi, öğle saatlerinde Keçiören Adli Tıp Kurumu’na geldi. Acılı çift, Adli Tıp Kurumu bahçesinde gözyaşlarına boğuldu. Askeri yetkililerden bilgi alan baba Dülger, “Albayım biz askerimizi böyle mi teslim ettik” diye tepki gösterdi. Şehit Piyade Er Onur Fikret Dülger’in annesi ise, “Parça parça da olsa ben oğlumu görmek istiyorum” diyerek yetkililere seslendi. Acılı aile, bir süre Adli Tıp Kurumu’nun bahçesinde bekledikten sonra GATA Misafirhanesi’ne yönlendirildi. Aile Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıldığı sırada baygınlık geçiren bazı kadınlara ise sağlık ekipleri müdahale etti.

1 YIL ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

Mimarlık Fakültesi mezunu olan ve kısa dönem askerlik görevini acemi eğitiminin ardından Afyonkarahisar’da yaparken şehit düşen Onur Fikret Dülger’in geçen yıl aralık ayında Gamze Bahadır ile nişanlandığı öğrenildi.

Adli Tıp uzmanları, şehit cenazeleriyle ailelerden alınan kan örneklerini karşılaştıracak. Kimliklerin tespitinin ardından şehit cenazeleri ailelerine teslim edilecek.