Trabzon’da bir ilki gerçekleştiren Trabzon Paten Kulübü’nün önderliğinde düzenlenen FUTİNS (paten ile futbol) organizasyonu kapsamından Trabzon’a gelen Dünya Paten Federasyonu Başkanı Mehdi Arash Salmanpour, Ortahisar Belediye Başkan vekili Selahaddin Çebi’yi ziyaret etti. Trabzon Paten Kulübü Başkanı Hasan Adanur’un önderliğinde gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Dünya Paten Federasyonu Başkanı Arash, “Paten bir tutku, yaşadığımız bu tutkuyu ülke ülke gezip insanlara aşılıyoruz. Alanya’da seminerimize katılan başkan Adanur, Trabzon’u bize anlattı ve böyle bir organizasyonu gerçekleştirmek için bizi buraya davet etti. Heyecan içinde günlerce hazırlandık ve buradayız. Sizlerde çok güzel ağırladınız, ilginiz alakanız için Ortahisar Belediyesi başkanı Ahmet Metin Genç bey başta olmak üzere sizlere çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 

SPORA TAM DESTEK! 

“Ahmet bey’de bende spora çok önem veriyoruz” vurgusu yapan Başkan vekili Selahaddin Çebi, “Trabzon spor kenti diyoruz, bu söylemin altını doldurmak adına bu tarz faaliyetlere destek vermek bizlerin görevi. Bizler biliyoruz ki spora yapılan yatırım sağlığa yapılan yatırımdır. İnsanlar ne kadar spora teşvik edilirse sağlık için hastanelere yatırılan bütçeler o kadar azalır. Trabzon’da spor dendiğinde akla sadece futbol geliyor ancak bunu farklı spor dallarıyla yıkmak da sporculara destek çıkarak bizlerin elinde, her branşa önem veriyoruz. Umarız ki pateni halkımız çok sever ve benimser. Teşekkür ediyoruz” dedi. 

Federasyon Başkanı teşekkür plaketi takdim ederken Ortahisar Belediyesi ‘de şehri tanıtmak amacıyla Trabzon’un ürünlerinin var olduğu bir çanta ile misafirlerini onurlandırdı.