Araklı ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Pazarcık Şenliği'nin müzik ve eğlence bölümü, Gaziantepte'ki patlama ve Şırnak'ta askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu 9 asker ile 1 köy korucusunun şehit olması nedeniyle iptal edildi. Şenlikte, şehitler ve hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

İlçedeki Pazarcık Turizm Merkezi'nde düzenlenen "3. Pazarcık Şenliği"ne, şenliğin Komite Başkanı ve Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile vatandaşlar katıldı.

Şenlikte, Şırnak'ta askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu şehit olan 9 asker ile 1 köy korucusu ve dün Gaziantep'teki patlamada yaşamını yitiren 9 kişi için Kur'an-ı Kerim okunup, dualar edildi.

Belediye Başkanı Çebi, şenlikte yaptığı konuşmada, şenliğin müzik ve eğlence bölümünün söz konusu olaylar dolayısıyla iptal edildiğini belirterek, "Cennet vatanımızı sıkıntıya sokmak isteyen bazı güçler var. Ama asla emellerine ulaşamayacaklarını biliyoruz. Şenliğimizde müzik ve eğlence yapmak bizlere yakışmaz" dedi.

Şenliğin Kur'an-ı Kerim okunmasıyla sona erdiğini bildiren Çebi, "Şırnak ve Gaziantep'teki olaylarda şehit olan ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadesini kullandı.