Pazarkapı’da inşa edilecek olan akıllı dönel kavşak için yapım ihalesinin 6 Şubat’ta gerçekleştirileceğini ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da trafik sorunu yaşanan tüm bölgeleri teker teker çözüme kavuşturacağız” dedi.

Konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’nde uygulanacak olan kavşak projesinin Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilmesinin ardından Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylandığını ve yapım ihalesinin Karayolları tarafından 6 Şubat’ta gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bölgede modern dönel kavşak inşa edilecektir. Ayasofya Kavşağı gibi ışıksız olarak hizmet verecek olan bu kavşak ile trafik akışkanlığı sağlanacaktır. Ayrıca Reşadiye Kavşağının bittiği noktadan itibaren akıllı dönel kavşağı da içine alacak şekilde Devlet Karayolu yeniden düzenlenecek ve Sahil Yolu bağlantısı sağlanacaktır. Reşadiye Kavşağının hemen doğusunda akıllı dönel kavşağın tamamlanmasıyla bölgede trafik sorunu kalmayacaktır. İnşallah bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Pazarkapı’daki trafik sorununu ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

Değerlendirmesinde Trabzon’da trafik sorunu yaşanan tüm noktalar için gerekli çalışmaların ivedilikle sürdürüldüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da trafik sorunu yaşanan tüm bölgeleri teker teker çözüme kavuşturacağız. Tensipleriyle her zaman şehrimizin önünü açan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, şehrimizin evladı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a, Karayolları Genel Müdürlüğümüze, milletvekillerimize ve tüm yetkililerimize şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.