61SAAT HABER SERVİSİ - CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen,  TBMM Kürsüsünden yaptığı konuşmada AK Parti hükümetine sert sözlerle yüklendi. Sert sözlerle hükümete yüklenen Pekşen, “Siz 14 yıldır iktidardasınız, ya mağdursunuz, ya kandırılmışsınız, Allah affetsin. Ama yasalar affetmez. Bugün sizden olduğunu düşündüğünüz yargıçlara seslenmek istiyorum. Dünyanın her yerinde yargıç vicdanına göre karar veren taraf getiren insanlar. Tarafsızdır... Türkiye’de böyle değil. Yargıtay Başkanı çıkıyor, mesleğime olan saygımdan size olan saygımdan, şöyle bir şey söylüyor. Yargıya güven yüzde 30’lara inmiştir. Siz böyle bir durumda o koltukta oturabiliyorsanız... “ dedi.
 
Pekşen, özetle sözlerine şu şekilde devam etti:
“Bir Yargıtay başkanı temsil ettiği yargının başında bana güven yüzde 30 diyorsa eser sizindir. Siz orada hangi yüzle oturuyorsunuz. Danıştay kanuna karşı hile yapıyor. Yüksek mahkeme böyle bir şey yapar mı? Bu kadar ayıp bir şey olabilir mi? Aynısı Yargıtay’da da var.

NİYETLE YARGILANMAK İSTEMEZLER
10 yılda soruşturma adı altında insanlık tarihi rekoru kırdınız. Hele hele son 5 ay içinde bu rekoru dünyada kırabilecek kimse olmayacaktır.
İnsanlar yasayla yargılanmak isterler. Niyetle yargılanmak istemezler. İnsanların amacının ne olduğu hiç bizi ilgilendirmez. İster cemaatçi olsun ister başka bir şey beni ilgilendirmez. Yasa uygulayıcılar amaçlara değil yasalara bakarlar.
Adam cemaatçiymiş, cemaatin bankasına para yatırmış falan filan olmuş içerde.
Tutuklananlar, tutuksuz yargılananlar, meslekten ihraç edilenler, kamu görevinden ihraç edilenler ve el dokunulmayanlar karşısında ki arasında ki farkı biliyor musunuz?

SÖZÜM ONA KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI...
Niçin yargılanıyorlar, niçin yargılanmıyorlar arasında ki farkı biliyor musunuz?
Milletvekilinin güvenliği dokunulmazlığı, sözüm ona kürsü dokunulmazlığının var olduğuna inanıyor musunuz?
hiç kimsenin geleceğini planlayamadığı, yasasız yargılandığı, esasen mahkumiyet değil insanların tutsak edildiği düzenin dünyada yürüdüğünü gördünüz mü?
Bunlar giriş düzenleridir.

TEK BAŞINIZA İKTİDARSINIZ...
7 Haziran’da bu kürsüden CHP size yüzde 60 oy alsanız iktidar olamayacaksınız, çünkü iktidarda kalmak için meşru yöntemleri kullanmıyorsunuz, gelin meşru yöntemlere yaslanın demişti. Ama siz bunu yapmadınız. 1 Kasım’dan sonra tek başınıza iktidarsınız. Sevindiniz ama kaybettiniz. Bugün büyük kaybettiğinizi hepiniz görüyorsunuz. Meşru olmadığınızı sizde anladınız.
 Meşruiyet hesap vermektir. Hesap vermeyen iktidar meşru değildir”