Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü'ne çok sert sözler...

Meczup, provokatör!

Trabzon'da 9 okulun adı değiştirilmesi ve bu okullar arasında Hasan Ali Yücel ve Bener Cordan Okullarının da bulunması sonrası çıkan tartışmalar devam ediyor. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya attı. 

Okullarının adının değiştirildiği komisyonun Başkanı olan Aktaş'ın Trabzon'u tanımadığını kaydeden Pekşen, "Sayın Milli Eğitim Müdürünün Trabzon'u tanımadığını, Türkiye'nin eğitim geçmişini bilmediğini anlıyorum. Trabzon gibi,  mevcut gücüyle Türkiye ve dünya siyasetini etkieyen başka il tanımıyorum. Türkiye'nin siyasi tarihine baktığınızda görüyorsunuz. Dünya tarihine bakın Trabzon'suz siyasi tarih yazamazsınız. Böyle güçlü bir kent bu tarihi değerleriyle yaptıklarıyla büyüyür güçlü hale geliyor. Bu milli eğitim müdürü bence çok iyi incelenmeli. 

Barış içinde bir arada yaşayalım. Aman gerginliklere müsade etmeyelim. Ama bu milli eğitim müdürü böyle yapmıyor. Bununla ilgili bu adama dikkat edilmesi gerekiyor. Buna çok dikkat edilmeli. Bu ya bir meczup, ya bir provokatör. Bugünlerde bir kaç tane var. Toplumda böyle büyük şaşkınlıklar yaratan böyle çıkışlar. 

Bu bizi değil siyasi iktidarı güç durumda bırakır. Bir tarafta ülkesinin başbakanı bir kardeşiz diyor öbür tarafta Trabzon'da bir meczup, bir Trabzon düşmanı hain, Hasan Ali Yücele saldırıyor. Sen kimsin. Kimin adamıdır bu buna çok iyi bakmak lazım. Bu Türkiye'nin adamı olmadığı belli. Bu kentin uzlaşmasına hizmet etmediği belli. Sayın Vali ile görüştüm. Sayın Valiye inanıyorum. Geldiği günden beri o inancımı taşıdım. Önce ki vali bu kent için çok büyük bedeller ödetti. O da yargılanmalı. Bugün de bu milli eğitim müdürünün yaptığı budur. Bunun yakasına yapışacağım. Cuma günene kadar bekliyorum. Sayın Vali tasarrufta bulunacak mı? Sonrasını göreceğiz. Bu konuda hiç geri adım atmayacağımızı söyleyeceğim" dedi.