61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı  Pekşen’in ortaya attığı iddiaları yazılı bir açıklama ile yanıtladı. CHP Milletvekili Pekşen’in yaptığı açıklamalarla Trabzon’dan uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne serildiği iddia edilen açıklamada, “CHP Trabzon Milletvekili, Trabzon Büyükşehir Belediyesi asfalt şantiyesi ile ilgili açıklamasıyla, Trabzon’a ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin asfalt üretimini gerçekleştirdiği plent, 2011 yılında Trabzon’a kazandırılmıştır ve en son teknoloji ile kurulumu gerçekleştirilmiştir. Saatte 240 ton asfalt üretimin kapasitesine sahip olan Büyükşehir Belediyesi asfalt plenti, son teknoloji ile çevre dostu olarak üretim yapmaktadır. Öyle ki Büyükşehir Belediyesinin asfalt plentinden kimyasal gaz değil sadece buhar çıkmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
 
“CHP Milletvekili, Büyükşehir Belediyesinin asfalt şantiyesinde hiçbir önlem alınmadan, filtreleme yapılmadan üretim yapıldığını iddia edebilecek kadar şaşırmıştır” şeklinde devam eden yazılı açıklamada, şu ifadeler kaydedildi: “Büyükşehir Belediyesinin asfalt plentinde ‘kuru sistem filtreleme’ yöntemi kullanılmakta ve bu filtreler altı ayda bir değiştirilmektedir. Son olarak da 2 ay önce tesisin rutin bakımı yapılmış ve söz konusu filtreler yenilenmiştir.
 
Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin asfalt şantiyesinde kapalı konkasör sistemi ile çalışılmaktadır. Bu sistemde agrega kapalı konkasörde kırılarak asfalt malzemesi haline getirilmekte ve böylece dışarıya toz çıkmasının önüne geçilmektedir.
 
Büyükşehir Belediyesi, şantiyesinde toz oluşumunun dahi önüne geçebilmek için her türlü tedbiri alırken CHP Milletvekili sadece muhalefet olsun diye; ‘filtre kullanılmadığı, çevreye kimyasal gaz salındığı’ gibi yalan beyanlarla kamuoyunu yanlış şekilde yönlendirerek gündem olmaya çalışmaktadır”