CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin, “Hukukun üstün olduğu ülkelerde yargı ve devlet halkına, yurttaşlarına tuzak kurmaz, pusu kurmaz” dedi. 
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Pekşen, “Hukukun üstün olduğu ülkelerde yargı ve devlet halkına, yurttaşlarına tuzak kurmaz. Devlet kumpas kurmaz. Türkiye’de AKP iktidarının başlangıcından günümüze değin Türkiye’nin birçok yerleşik hukuk düzeni içerisindeki sistemi bilinçli bir şekilde çökertilmiştir. Önce kamu bürokrasisi, arkasından ele geçirilen yargı ile birlikte sivil toplum örgütleri, sendikalar, medya grupları, sermaye grupları ve silahlı kuvvetler ele geçirilmiş, diz çökertilmiştir. Şimdi bu işin finaline parlamento konulmuştur. Ulusal irade parlamentoda baskılanıp susturulmaya, tümüyle işlevsizleştirilmeye çalışılmaktadır. Böylesi bir duruma elbette kayıtsız kalmamız beklenemez. Dünyanın bütün ilgisi Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Reza Zarrab dosyasına yoğunlaştırılmış ama ne yazık ki Yargıtay Başsavcılığı’nı işgal etmiş zatın bunlarla hiçbir ilgisi yok” dedi. 
“276 fezlekesi olan milletvekili neden yargılanma sürecine sokuluyor?” diyen Pekşen, “Vatandaşlar sanıyor ki milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılıyor ve vekiller gidip haklarındaki iddialar sebebiyle yargılanacaklar. Öyle değil, buradaki konu hakkında fezlekesi parlamentoya gelmiş olanlar yargılansın sürecidir. Yani yolsuzluk yapan suç baronları yargılanmayacak ama parlamentoda muhalefet görevini yapan milletvekilleri yargılanacak. Hepimiz yargılanalım, bu yargılanmanın sınırlarını genişletelim, kim hakkında iddia varsa, kim hakkında suçlama varsa gelsin yürekleri yeten varsa herkes yargılansın” diye konuştu.
4 milletvekilinin daha başvuru yaptığını belirten Pekşen, “Bolu Milletvekilimiz Tanju Özcan, Balıkesir Milletvekilimiz Namık Havutça, Bursa Milletvekilimiz Ceyhun İrgil başvuru yapan arkadaşlarımızdan” ifadelerini kullandı.