KTÜ’den iki öğretim üyesinin geçtiğimiz yıllar ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan FETÖ lideri Fetullah Gülen’e, iki kavanoz Anzer balı götürdükleri iddia ediliyor.

KANADA VE ABD GEZİSİ

KTÜ’de AKP iktidarı ile birlikte kadrolaşan Fetullah yanlısı öğretim üyelerinden ikisi, iddialara göre 2010’lu yıllarda akademik görevli olarak Kanada ve ABD’ye gitti. Kanada’ya giden öğretim üyesi buradan ABD’ye geçti ve KTÜ’lü diğer öğretim üyesi ile birlikte iddiaya göre,  Penlisvanya’da örgüt lideri Gülen’i ziyaret etti.

HARCIRAHLI GİTMİŞLER

ABD’ye harcırahlı ve görevli olarak giden öğretim üyeleri, Fetullah Gülen’e boş gitmemişler ve Rize İkizdere’den cemaate yakın bir isimle aldırdıkları iki kavanoz Anzer Balı’nı Fetullah Gülen’e götürmüşler. Fetullah Gülen’im Pahalı ve bazı hastalıklara iyi geldiği söylenen Anzer Balını sabah kahvaltısı öncesi yediği söyleniyor.

HANGİ ÖĞRETİM ÜYELERİ

KTÜ kampüsünde bu iddiayı araştıuran öğretim üyeleri, 2011 yılında Kanada ve ABD’ye hangi öğretim üyelerinin gittiğini merak etmeye başladı. ABD’ye giden öğretim üyelerinin Fetullah Gülen’e kavrulmuş fındık ve Gümüşhane kömesi de getirdikleri iddia ediliyor. Gülen’in fındık ve kömeyi ise öğle sonrası aperatif olarak yediği belirtildi.

KUZEY EKSPRES