Karadeniz Bölgesi’nde geçim kaynağı olan fındığın toplanmasına sayılı günler kaldı. Fındık toplamak için gelecek mevsimlik işçiler için yetkililer uyarılarda bulundu.

Daha çok Doğu kökenli işçilerin çalıştırıldığı Karadeniz’de fındık üreticileri teröre karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Ülkeye göçmen olarak gelenlerin savcılıktan adli sicil kaydı bulunmayan kişilere iş verilmemesi konusunda dikkat çekildi.

SON ANDA YAKALANDI

Dün Ordu ilinde yaşanan olay tehlikeyi gözler önüne serdi. Mevsimlik fındık işçiliği yapmak amacıyla Ordu’ya gelen Diyarbakır plakalı bir minibüs kimlik kontrolü yapılması amacıyla durduruldu. 

Jandarma ekipleri tarafından yapılan kimlik sorgulaması sonucunda İbrahim Y.’nin PKK’ya üye olmaktan arandığı öğrenildi.

Apar topar gözaltına alınarak tutuklanan İbrahim Y.’nin ilk ifadesinde ‘İşçiyim’ diyerek cevap vermesi tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Diyarbakır’da terör örgütü PKK içerisindeki faaliyetleri sebebiyle geçmiş yıllarda tutuklanarak bir süre cezaevinde yattığı belirlenen Viranşehir nüfusuna kayıtlı İbrahim Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Efirli Cezaevine gönderildi.