61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesinde, şehir içinde kaldığı için taşınması gündemde olan Polis Okulunun, Araklı İlçesi Kalecik meviikine taşınması gündeme geldi.  Burada daha önce Sağlık Bakanlığına hastane yapımı için tahsis edilen arazinin yarısına yakını Polis Okulu için İçişleri Bakanlığına Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kararıyla tahsis edildi. 

Ancak Esiroğlu’na taşınması gündemde olan Polis Okulu için Araklı’da İçişleri Bakanlığı tarafından yer tahsisi istenmesi kafaları karıştırdı. Kimi meclis okulun Esiroğlu’na taşınacağı Araklı’da ise eğitim alanı yapılacağını dile getirdi.  
Trabzon İmar Komisyonu üyesi Kenan Bağçiçek, “Araklı Tüneline girmeden, daha önce TOKİ konutlarının yapılması düşünüldüğü mevki. Daha önce sağlık Bakanlığında sağlık tesisi alanı olarak görülen bölge. Daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğünün talebiyle polis okula yapılması için kamu hizmet alanı olarak değişikliğidir. Kamu yararı olduğu için komisyon uygun gördü. Talep içişleri bakanlığı tarafından geldi” dedi. 

Bunun üzerine mecliste bölgeye Polis Okulu mu yoksa Eğitim Alanı mı yapılacağı yönünde tartışma çıktı. Bunun üzerine Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, “Polis Eğitim alanı gibi bir şey yapacaklar” dedi. 
Bağçiçek ise, “Bize söylenen polis okulu yapılacak. Belki eğitim tesisi onu bilmiyorum” dedi. 

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Esiroğlu’nda biliyorsunuz, geniş alan vardı. Orası Proje İmam Hatip Okulu olarak tahsis edilmesi söz konusuydu. Şimdi ki Polis Okulumuzun bulunduğu yer Pelitli Bölgesinde ki yerimizdi. O ikisinin rampa edilmesi, yani okulun aşağı bölgeye alınması, daha iyi alan olduğu için Esiroğlu’nda ki alana Polis Okulunun tesisi söz konusuydu” dedi. 

Mecliste, dile getirilen görüşlerde Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve yardımcılarının Araklı Kalecik’te geçtiğimiz haftalarda incelemelerde bulunduğu ve burayı beğendiği dile getirildi 

Başkan Gümrükçüoğlu ise arazinin daha önce Sağlık Bakanlığına tahsisi olduğundan dolayı bu bakanlığın uygun görüşünün alınıp alınmadığını sordu. Bakanlığın uygun görüşünün olduğu dile getirilince tahsis edilen alanın yarısına yakının İçişleri Bakanlığına tahsis edileceği kaydedildi” dedi.