TRABZON’DA bir döviz bürosunu arayan dolandırıcı kendisini Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olarak tanıtarak, büro sahibi Emrem Saka’dan 11 bin Euro emanet para istedi. Ensar Döviz sahibi Saka’nın Başkan Gümrükçüoğlu’nun sesini tanıyabileceğini hesaba katmayan dolandırıcı adeta sert kayaya çarptı. Ama yakalanamadı.

OLAYI emniyete bildiren Saka, bir elemanının eline tutuşturduğu zarf içindeki kağıt parçalarını dolandırıcıya gönderdi. Emniyet ekipleri de dolandırıcıyı takibe aldı. Ensar Döviz elemanını yönlendiren dolandırıcı, zarfı bir arabanın üstüne bıraktırdı. Kimse görmeden zarfı almayı başaran dolandırıcının polise de yakalanmadan açtığı zarf karşısında sevinci kursağında kaldı. Zarftaki kağıtları gören dolandırıcı Saka’yı arayarak küfürler savurdu 

Trabzon’da bir döviz bürosunu arayan dolandırıcı kendisini Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olarak tanıttı. Dolandırıldığını anlayan döviz bürosu sahibi polise haber verdikten sonra, polis gözetiminde talep edilen 11bin Euro yerine bir zarfın içerisine gazete parçaları koyarak buluşma noktası olan Trabzon Emniyet Müdürlüğü binasının arkasına gitti. Telefondaki dolandırıcı zarfı bir aracın sileceğine bıraktırarak dövizciden ayrılmasını istedi. Polisin takibindeki olayda, dolandırıcı kaşla göz arasında zarfı kimseye hissettirmeden alarak kayıplara karıştı.  Trabzon’da ilginç bir dolandırıcılık işletme sahibinin uyanıklığı sonrasında gerçekleşemedi. Trabzon Atatürk Alanındaki bir döviz bürosunu arayan bir şahıs kendisini Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olarak tanıttı. İşletme sahibi Emrem saka ile görüşün sözde başkan, bir müddet sohbet ettikten sonra “Damadımı yurt dışına göndereceğim. Acil 11 bin Euro’ya ihtiyacım var. Bana 11 Euro yolla” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu ile uili tanışan işletme sahibi Saka dolandırılmaya çalışıldığını anlayarak hiç bozuntuya vermedi. Telefondaki şahsın isteğini yerine  getireceğini ve parayı hemen yollayacağını belirten Emrem Saka hemen polisi aradı.

BELEDİYEDEN EMNİYETE YOLCULUK

Döviz bürosunda hazırlanan zarf, içerisine gazete parçaları konularak bir çalışınla birlikte Trabzon Belediyesi’ne gönderildi. Bu sırada tekrar arayan dolandırıcı Saka’ya, ”ne oldu ne yaptın. Para nerede” dedi. Saka, ”Başkanım parayı yolladım. Özel kaleminize gelmek üzeredir” dedi. Bunun üzerine telefondaki sözde başkan kendisinin dışarıya çıktığı için parayı getiren şahsın telefon numarasını istedi. Aldığı numarayı arayan dolandırıcı zarfı getiren çalışana “ ben belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, para sendeymiş. Ben Trabzon emniyet Müdürlüğü’ne geldim. Parayı araya getir” dedi. Telefondaki şahsın dediklerine uyan çalışan zarfla birlikte emniyete gitti.

ZARF SİLECEK ALTINA BIRAKILDI

Telefonla döviz bürosu çalışanını arayan dolandırıcı, emniyetin arkasına geçmesi, orada plakasını verdiği park halindeki bir aracın sileceğinin altına bırakmasını istedi. Çalışan telefonda, “başkanın parayı oraya nasıl bırakayım. Bir şey olursa ne olacak” deyince, şahıs “ben belediye başkanıyım. Benim dediğimi yap, korkma ben hallederim” dedi. Bu konuşmasın üzerine olayın 3 polis tarafından takip edildiğini bilen çalışan parayı denilen yere bırakarak uzaklaştı.

ARAYIP KÜFRETTİ

Zarfı istediği yere bıraktıran dolandırıcı, kendisini bekleyen polisleri atlatıp zarfı alıp kaçtı. Aradan geçen bir süre sonda zarfın alındığını fark eden polisler kaçan şahsı yakalaya bilmek için MOBESA ve güvenlik kameralarını incelemeye başladı. Şahsın yakalanması için çalışma başlatılırken, dolandırıcı tekrar döviz bürosu sahibi Emrem Saka’yı arayarak kendisini kandırdığı için küfür ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam diyor.