Yaklaşık 27 yıldır Emniyet Teşkilatı’nda görev yapan 53 yaşındaki Fevzi Ülker, piyes, skeç ve şiir demetinden oluşan "Babacığım" isimli ilk kitabını 2007 yılında piyasaya çıkartırken, "Bilge Amca" isimli kitabıda bulunuyor. Sanat yönünü Allah vergisi olarak nitelendiren Ülker, bestelemiş olduğu atma türkülerle sürücülere bir takım uyarılarda bulunarak müzikle insanlara trafik kurallarını anlatma arzusunda olduğunu ifade ediyor.

Polis Haftası nedeniyle oldukça heyecanlı olduğunu belirten Ülker, "Okuduk bu birikintiyi mesleğimiz trafikle ilgili olan bilgilerle yoğurduk kitap halinde dile getirdik. Bu kitaplarımızı mevcut olan piyeslerimizi Sürmene ve Arsin ilçemizde çocuklarımızla beraber sahneleme imkanı buldum" dedi

Ülker, son bestelediği "Koş sürücü koş rezalet peşinde" adlı parçasında insanların rezalet peşinde koşma yerine aksini yapmalarını istediklerini belirterek, "Sürücüler öncelikle kurallar uysunlar. Alkolsüz yola çıksınlar. Müzikle bir takım mesajlar vererek sürücülerimize uyarılarda bulunmak istedim” diye konuştu.

Fevzi Ülker, bestelediği türküyü sazıyla çalıp söyleyerek sürücülere şöyle seslendi:
“Dinle sözlerimi düş ardıma koş
Rakı ile Bira ile hayat olur hoş.
Araca binmeden içte ol sarhoş
Rezalet peşinde koş sürücü koş.
Anneler ağlasın çocuklar gülmesin
Yollarda insanlar sefa sürmesin
Çarptığın yayalar geri gelmesin
Rezalet peşinde, koş sürücü koş”