Revi ilk işareti verdi...!
Devletin çeşitli kurumlarında FETÖ/PDY ayıklaması ve soruşturmaları devam ederken sıra AK Parti teşkilatlarına geldi. AK Parti Genel Merkezi, mahalle teşkilatlarına varıncaya kadar tüm teşkilatların ayıklanması için düğmeye basarken, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda oluşturulan birim de çalışmaya başladı. Çalışma bütün gizliliği ile devam ediyor.
 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, konuyla ilgili Genel Merkez’den talimat geldiğini belirterek, “Biz bu talimat doğrultusunda çalışmaya başlayacağız. Zannediyorum hafta başından itibaren bir çalışmamız olacak. Şu anda teşkilatlar içinde bize ulaşan ya da bizim tespit ettiğimiz bir isim yok. Bütün mahalle teşkilatlarına varıncaya kadar bir çalışma yapacağız. Eğer varsa bunların hepsini temizleyeceğiz” dedi. Başkan Revi, “Peki, çalışmayı siz mi yapacaksınız ya da bağımsız bir birim mi oluşturacaksınız?” şeklindeki soruya ise, “Çalışmayı biz yapacağız” cevabını verdi.

Şimdi bütün gözler, bu çalışmanın sonucunda neler olacağına çevrilmiş durumda.
Partide FETÖ’cü örgütlenmenin illegal yapısı bakalım nasıl çıkacak



AK Parti’nin 2’inci adamanın ilginç Twit'i

AK Parti Trabzon içinde, kendi teşkilatındaki FETÖ’cü kişileri araştırmaya başlamasından sonra il yönetiminde ikinci adam olarak görev yapan, siyasi ve hukuk işleri sorumlusu, başkan yardımcısı Hasan Dilekoğlu da attığı ilginç twitler ile dikkat çekti.
FETÖ’cülerin kendilerini gizlemek için en keskin FETÖ’cü muhalifi olma rollerini iyi tespit eden Dilekoğlu, dün attığı bir twit ile şu mesajı verdi.
İşte Dilekoğlu’nun twiti;


''Hasan Dilekoğlu ‏@hasandilekoglu  31 TemTrabzon, Türkiye
CIAmaatçiler, salladığınız bayrakları az yavaş sallayın, kolunuz yerinden çıkacak diye korkuyorum.
''
 


Bu twiti ile Dilekoğlu meydanlarda darbe karşıtı gösterilere katılan FETÖ’cüleri kastediyor. Ve anlaşılan o ki Dilekoğlu bunları tanıyor. İpucu vererek, iki ruhluluğunuzu yemiyoruz anlamında bir mesaj vermiş oluyor.



Bank Asya nasıl can yakıyor?

Darbe girişimi sonrası aynen ortam şöyle...
At izi it izine karıştı.
Trabzon’da KESKE’e üye öğretmenler de FETÖ’cü diye açığa alınmış durumda. Hele birinin öyküsü çok ilginç… İsim vermeyelim olayı anlatalım.
Eğitim-İş sendikasına üye bir öğretmen tayin olduğu Trabzon’da Beşirli’de bir ev tutar, ev daha önce FETÖ’cülerin ışık evidir. Öğretmen bunu bilmemektedir. Ev sahibi kirayı Bank Asya’ya yatırmasını ister. O da yatırır. 15 Temmuz’dan iki gün sonra da açığa alınır, Bank Asya ile çalıştığı gerekçesine binaen. Şimdi, vatandaş doğal olarak soruyor. Bank Asya ile böyle çalışmak insanın açığa alınmasına neden midir? Biz biliyoruz ki, 15/25 Aralık darbesinden sonra Bank Asya ile çalışan, onun çekini kullanan bir çok AK Parti’li var, hatta eski yeni yönetici ve hatta bankanın avukatlığı yapanlar da.
Umudumuz o ki kurunun yanında yaşın yanmayacağı düzenlemelerin hemen hayata geçmesidir.
 



Anı defterine ihbar yağıyor

Şimdi size anlatacaklarımız sakın şaka gibi gelmesin. Toplum olarak ne hale geldiğimizin bir kanıtı olarak bunu size aktarıyoruz.
15 Temmuz’dan bu yana, Trabzon meydanındaki demokrasi nöbeti ilk günkü heyecanı ve katılımı ile devam ediyor. Birçok STK’da stant kurmuş durumda. Çeşitli ikramlar da yapıyor. Bu arada birçok STK’da Ak Parti’in il yönetimi de demokrasi nöbetinin anı defterini de açtı. Halk, o anı defterine duygularını düşüncelerini yazıyor. Demokrasiye bağlılıklarını da.
Bu anı defterlerine bir göz atalım dedik, ilginç yazılarla karşılaştık.
Özellikle bir STK’ın anı defterine anı ve duyguların yanı sıra ihbarların da yapıldığını gördük.
Bazı vatandaşlarımız anı defterlerine iki satır yazıyor.
Şu mahalledeki fırıncı FETÖ’cüdür.
Pizzacı FETÖ’cüdür.
Bakkal FETÖ’cüdür.
Şu kurumun müdürü FETÖ’cüdür.
Mahalledeki Okulun Müdürü Fetö’cüdür.
Vatandaşlarımızın anı defterlerine bu ihbarı yapması yerine polise bilgi vermesi daha mantıklı ve gerçekti.


Şoförler Odası hala karar veremedi

Darbeye hayır, demokrasi nöbetlerinde, gece yarısından sonra Trabzon özelinde dolmuşçuların çifte tarife uygulamalarına yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor. Şoförler Odası başkanı Turan Altuntaş konu ile ilgili olarak en kısa zamanda bir karar alacaklarını söyledi ama o karar bir türlü alınamadı. Muhtemelen demokrasi nöbetleri de Pazar günü bitecek. Süre azaldı, dolmuşçular gece yarısından sonra çifte tarife uygulamaya devam ediyor. Şoförler odası bu işi gevşek mi tutuyor? Haydi Turan başkan, el at bu işe. Gecikmesin...


Operasyonun başında kim var?

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da devam eden ayıklama sürecine yönelik operasyonlar titiz bir şekilde devam ediyor.
Devlet kurumlarının didik didik edildiği soruşturmaları ise Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu bizzat takip ediyor.
Soruşturmalar için Yomra’daki Adliye Sarayı’nda özel bir büro oluşturan ve 2 savcıyı görevlendiren Kutanoğlu önceki akşam da ani bir şekilde kendisini ziyaret eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a da soruşturmalar hakkında detaylı bilgi aktardı.