NEZİROĞLU’NU KİM ALDIRDI? 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri olan Trabzonlu İrfan Neziroğlu dün sabah saatlerinde şok bir kararla görevinden alındı. 
Neziroğlu’nun koltuğuna ise yine Trabzonlu olan Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu oturdu. 
Haliyle Neziroğlu’nun bu karar sonrasında moralinin bozuk olduğu öğrenildi. 
Öyle ki darbe girişimi gecesinde büyük bir görev üstlenmişti. Büyük sorumluluk almış cesaretle hareket etmişti. 
Bu süreç içerisinde görevden alınması kendisini olduğu kadar gerek meclis mensuplarını gerekse hemşerilerini  çok üzdü… 

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimcisi askerleri Meclis'i de hedef aldığında tankların Meclise yürümesine kendisi engel olmuştu… O gece neler yaşanmıştı? Darbe girişimi yaşandığı anda ailesiyle yemek için Beştepe'de bulunan Neziroğlu, silah sesleri duyunca oğlu ile birlikte salonu hızla terk edip meclise geldi. 
Neziroğlu'nun buradaki ilk işi personel taşımakta kullanılan otobüsleri Çankaya, Dikmen ve Güvenlik kapılarına çektirip yolları kapatmak oldu. Bu arada polis de uyarı üzerine alarma geçti. Meclis kapısına dayanan tanklar, güvenlik kalkanını aşamadı. 

Bunun üzerine uçaklar ve helikopterler devreye sokuldu ve havadan bombalar yağdırıldı. Bu arada TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Neziroğlu’nun sürtüşme halinde olduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük değer verdiği Kahraman’ın, Neziroğlu’nu kafaya taktığı ve paralel operasyonlarını fırsat bilip hiç olmayacak zamanda hiç hak etmediği bir şekilde Neziroğlu’na darbe girişiminde bulunduğu iddia edildi… Yazık ama çok yazık oldu. Sadece paralele karşı duruşu ile değil TBMM’yi her yönüyle dünyanın en sosyal, en çalışkan parlamentosu yapan İrfan Neziroğlu’na yapılan bu haksızlığı Trabzon asla ama asla unutmayacak. 


SUAT ŞEN VE KÜSKÜNLER ORDUSU 

Trabzonspor’da istifasıyla bir anda şok etkisi yaratan eski yönetim kurulu üyesi Suat Şen ile ilgili dün bu köşede yayınlanan yazıda kendisinin eski Divan Kurulu Başkanlarından rahmetli Ali Özbak’ın akrabası olduğunu ifade etmiştik. Ancak kendisinin Ali Özbak ile herhangi bir akrabalığı bulunmadığını belirten Şen, akrabalığı olsa da bununla gurur duyacağını söyledi.

Şen: “Rahmetli  Özbak ile herhangi bir akrabalığım bulunmamaktadır. Ben dişlerimle, tırnaklarımla çalışarak bu yönetim kurulu üyeliğine geldim, Trabzonspor’dan önce birden fazla spor kulübünde de yöneticilik yaptım” dedi. Trabzonspor’da daha önce istifa eden bir çok yönetici, bordo-mavililerden elini ayağını çekerken çok sayıda da kırgınlar ordusu oluştu. 
Bordo-Mavililerin aslında başarılı olamamasında ki en büyük etkenlerden biri de bu durum. 
Küskünler ordusunun fazlalığı nedeniyle camia parçalara ayrılırken bu durum Suat Şen’de yaşanmayacağa benziyor. 

Trabzonspor’da aldığı bütün kombineleri saklayan ve Trabzonsporluluğu ile ön plana çıkan Şen, bordo-mavilileri yakından takip etmeye devam ediyor. Bu arada eksiklikleri veya artıları dile getirir mi bilemeyiz ancak bu noktada Şen’in samimiyetinden kimsenin şüphesi olmadığı da bir gerçek...


MERT ADAM ÇAKIROĞLU

Trabzonspor camiasının temel taşlarından birisi olan “dik duruş” denilince aklan gelen isimlerden Sebahattin Çakıroğlu abisini kaybetti. 7’den 70’e her kesime hitap edebilen dik duruşlu, yiğit milliyetçi, mert, vatansever ve babacan tavırları ile gönüllere taht kurmayı başaran Çakıroğlu’nun zamansız ölümü tüm camiayı derinden yaraladı. 

Oflu Çakıroğlu Trabzonspor’da başkan yardımcılığı görevini icra etmiş ve Trabzonspor’un hak arayışında en ön saflarda yer almış bir isimdi. Yakalandığı o amansız hastalığına rağmen Bordo Mavili renkler uğruna verdiği mücadele ile örnek teşkil etmiş bir Trabzon ve Trabzonspor sevdalısıydı. 
Dik duruşu ile örnek olması bir yana hiç kimseyi kırmaması ile de ön plandaydı. Rahatsızlığını kimseye belli etmek istemeyen Başkan Çakıroğlu’nun 7’den 70’ye herkes ile fotoğrafını görebilirsiniz. Dedik ya yayla sevdalısı Çakıroğlu yiğit mert adamdı tam bir Trabzonluydu onunla tanışan sohbet edebilen herkes bilirdi.
1964 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu.. Babası Rahmi Çakıroğlu İstanbul'un tanınmış müteahhitlerinden biriydi, gençlik yıllarında babasının yanında çalıştı… Kendisi, iş adamlığını hep babasından öğrendiğini söylerdi. Rusya Soçi'de çikolata, Romanya Bükreş'te kozmetik fabrikası kurdu. İstanbul Pendik'te iki yıl Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Son dönemde Marmaris’te kurduğu iş yerinde zamanını geçirirdi. Bozburun'da tersane ve çekek yeri vardı, yat imalatı yapıyordu… Trabzonlu dostlarını orada da ağırlamaktan gurur duyardı.. 

Geçtiğimiz seçimde de 13 oyla seçimi kaybeden Celil Hekimoğlu’nun listesinde de yer almıştı.. 
Şok haber Trabzon’u sarstı. Sevenleri gözyaşına boğuldu.. 
Trabzon’un değeri olan Çakıroğlu’na Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz. 


O LİSTEDE KİMLER VARDI? 

15 temmuz darbe girişimi sonrasında cuntacılara yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan asker, polis ve savcılarda ele geçen belgeler arasında ‘gözaltı listesinin’ yanı sıra 9 bin kişilik ‘infaz edilecekler’ listesinin de yer aldığı ortaya çıkmıştı…

Cuntanın planına göre, ordu içindeki FETÖ’cü askerler ülke yönetimini ele geçirirken ‘infaz timleri’ de eş zamanlı olarak siyasetçi, polis, hâkim, savcı, gazeteci ve işadamı gibi binlerce FETÖ karşıtını teker teker öldürecekti. Peki bu listede hangi Trabzonlular yer alıyordu… Listeye göre Trabzonlu Bakanlar Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Bağımsız Türkiye Partisi Lideri Haydar Baş, Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Gazeteci Serhat Albayrak, Salih Tuna isimleri var…

Peki, başka isimler bu listede yer alıyor mu? İddiaya göre Belediye, siyasi parti ve STK bazında bazı isimler de bu listede yer alıyor… Tam listeye ulaşıldığında bu isimler tamamen ortaya çıkacaktır… 

FETÖ’nün İnfaz listesindeki Trabzonlular!

ALTUNTAŞ’A DEMOKRASİ NÖBETİ ÇAĞRISI 

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, üyeleri ile uyum içinde, sıfır sorun ile görevini yerine getiren, şehirle uyum içinde hareket eden bir isim. 
Dün Trabzon Atatürk Alanı Meydan parkında demokrasi nöbetini takip eden arkadaşlarımıza vatandaşların bir şikayeti olmuş. Vatandaşlar demokrasi nöbeti nedeniyle gecenin geç saatlerine kadar meydan bölgesinde durduklarını ifade ederek ‘Eve dönmemiz çoğu kez gecenin ilerleyen saatlerinde oluyor. Ve bu saatlerde dolmuşlara bindiğimizde bizden gece tarifesi talep ediyorlar. Artık bu nöbetler nedeniyle vatandaşlarımızın bir çoğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nöbeti bırakın diyene kadar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sokaklarda kalacak. 
Trabzonlu dolmuş esnafının da gece bu süreçte gece tarifesini kaldırmalarını talep ediyoruz’ serzenişinde bulundular. 
Bizde buradan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş’a sesleniyoruz. Nöbet bitene kadar dolmuş esnafı da fedakârlık yapabilirse vatandaşlarımızın bu mağduriyeti ortadan kalacaktır.  Turan Başkan’ın bu çağrıya sağduyuyla yaklaşacağını ümit ediyoruz. 


SÜLEYMAN HOCA O İSİMLERİ AÇIKLAR MI?

 Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde akademisyenler sandık başına gitmiş ve mevcut rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal ile Prof. Dr. Orhan Aydın yarışmıştı. 
Baykal daha çok oy almış ve bu liste köşke çıkmıştı. 
Tam bu süre içerisinde darbe girişimi yaşandı.. 
Gözaltılar başladı ve acaba KTÜ atamasında neler yaşanacak? diye sorulmaya başlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tartışmalara mahal vermemek için 9 üniversitenin rektörünü onayladı. Bunlardan bir tanesi de KTÜ oldu. 
Erdoğan' Baykal'a düşünmeden görevi verdi. Mevcut rektör 2. dönemine başladı. Baykal’a hayırlı uğurlu olsun diyoruz. 

Şimdi merak edilen rektör Baykal’ın nasıl bir yol haritası izleyeceği? 

Süleyman hoca seçim öncesi verdiği röportajlarda paralel yapının üniversitesi ele geçirmeye çalıştığını ve bunlara prim vermediğini söylemişti. 
Kendisine de üniversite içinde paralelci yaftası vurmaya, bu konuda basına yanlış bilgi enforme edenlerle  seçim sonrası hesaplaşacağını belirtmişti. Bu isimleri tek tek açıklayacağını ve mahkemeye de başvuracağını söylemişti. 
Şimdi seçim geçti ve şehir bunu merak ediyor. Bakalım Süleyman Hoca bu yönde bir açıklama yapar mı? Kendisine paralelci yaftası vurmak isteyenleri açıklar mı?