Mazhar Yıldırımhan... Trabzon’un yetiştirdiği en önemli bürokratlar. Trabzon’da daha önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevini yürütürken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Burada da iş alanında başarılı çalışmalar yürütüyor. Ancak Mazhar Yıldırımhan’ın sosyal medya hesabında ki profiline dikkatlice bakıldığında ilginç bir ayrıntı dikkat çekiyor. Yıldırımhan, Trabzon’da Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevini yürütürken, Ayasofya Müzesinin, Cami olarak hizmet vermesi için büyük mücadele içine girmişti.

Trabzon’da tartışmaları da beraberinde getiren bu mücadele sonrasında, başarılı sonuçlanmış ve Ayasofya Müzesi Yıldırımhan’ın Bölge Müdürlüğü görevindeyken 2013 yılında camiye çevrildi. Ayasofya Camisi, 4 yıldır hem cami hem de müze olarak hizmet veriyor. Turistler bölgeye gelerek ücretsiz bir şekilde içeri girip tarihi yapıyı ziyaret ediyor.

Etrafı güzelleştirildi ve Ayasofya Camii tüm ihtişamıyla ortaya çıkarıldı. Yıldırımhan, Bölge Müdürlüğü görevindeyken de Doğu Karadeniz Bölgesinde ki vakfın bünyesinde bulunan birçok tarihi eserin restorasyonu ile de bizzat ilgilendi. Bu başarılı çalışmalarının ardından Nisan 2016’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşarı oldu. Burada dikkat çeken nokta ise bu tarihten sonra Yıldırımhan’ın profilinde ki kapak fotoğrafında Ayasofya Camiinin 1925 yılında cami olarak kullanıldığı dönemden kalma fotoğrafını kullanması...