Karnındaki şişlik ve ağrı şikayeti nedeniyle Özel İmperial Hastanesi’ne başvuran 55 yaşındaki M D. burada, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Kırhan Gençosmanoğlu tarafından muayene edildi. Yapılan muayene ve tetkikler sonucu hastanın karnında kitle olduğu tespit edildi ve operasyona karar verildi.
Özel İmperial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Kırhan Gençosmanoğlu ve Op. Dr. Dilek Aydın Erdoğan tarafından gerçekleşen operasyonla hastanın rahminden 17 cm çapında 1.5 kg ağırlığındaki miyom alınarak hasta sağlığına kavuşturuldu.
Konuyla ilgili bilgi veren Opr. Dr. Kırhan Gençosmanoğlu hastanın uzun bir süredir şişlik ve karın ağrısı şikayeti çektiğini, artan ağrıları üzerine kendilerine başvurduklarını belirterek, “Yaptığımız tetkiklerde hastanın karnında büyük çapta kitle tespit ettik. Yaklaşık 1 saat süren açık ameliyatla 17 cm çapında 1.5 kg ağırlığındaki rahime bitişik olan kitle rahimle birlikte çıkartıldı” dedi.
Bir çok kadında miyoma rastlandığını belirten Opr. Dr. Kırhan Gençosmanoğlu, kadınların her yıl mutlaka Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanına görünmesi gerektiğini kaydetti.
Yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuşan hasta M.D. , operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Kırhan Gençosmanoğlu başta olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.