Sağlık Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Seyfettin Yılmaz ile kentte meydana gelebilecek afet ve acil müdahale gerektiren durumlarda görev alacak Rize İtfaiyesi, İl Ambulans Servisi Başhekimi, Rize Off-Road Kulübü, Kaçkar Off-Road Dalgıçlar Kulübü, Karadeniz Dağcılar Doğa Sporları Kulübü, Rize Akut Ekibi, Çayeli Bakır İşletmecileri, Karadeniz Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü yetkilileri ile Rize UMKE ve Afet Birim sorumluları katıldı.

Tepe, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Rize'nin çok yağış alan bir bölge olduğu için sel ve afet durumlarına karşı sürekli hazır olması gerektiğini söyledi.

Katılımcılara afet durumunda yapılması gerekenlere ilişkin çeşitli bilgiler sunduklarını söyleyen Tepe, "İlimizde meydana gelebilecek olan olası sel, heyelan, deprem gibi afetlerde erken hareket edilebilmesi adına bu tür toplantılarımıza devam edeceğiz. Koordinasyonlu bir şekilde Rize için her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Vatandaşlarımızın sağlığını her türlü ortamda korumak ve kollamak bizlerin görevidir." dedi.