Açılışta Erzurumlu halk ozanları Çaykur’a methiyeler dizdi. Erzurum-Artvin yolu sanayi bölgesinde hizmet vermeye başlayan plaza, çok sayıda idari ofis, çok katlı ve çok amaçlı Erzurum iklimine göre dizayn edilmiş depolar ve sosyal tesislerden oluşuyor.

Sütlüoğlu, “Çayı üreten şehir Rize, en çok tüketen şehrimiz ise Erzurum’dur. Çünkü Erzurumlular en kaliteli çayı bilir, en iyi çayı demler ve sağlık için de en faydalı olan az şekerli kıtlama çay içerler. Bugün artık milli bir markamız olan ÇAYKUR’umuzu, üreticisi, satıcısı ve tüketicisiyle sadece ülkemizin değil, dünyanın en çok bilinen satılan ve tüketilen markası olarak en üst sıralara hep birlikte çıkaracağız inşallah. Dünyada üzerine kar yağan en doğal tek çay Türk çayıdır. Kar denilince de Türkiye’de akla Erzurum gelir. Bu iklim şartlarından dolayıdır ki, üzerinde haşere ve pestisit bulunmayan tek çay bizim çayımızdır.

Bizler artık bundan böyle bölgemizdeki tüm yaş çay alanlarını kademeli bir şekilde organik çaya dönüştürüyoruz. Dünya artık organik çaya doğru üretim ve tüketime gitmektedir. Artık tüketicilerimiz damaklarına hitap eden organik Türk çayının çeşitlerini tüketecekler” dedi.