Rize Valiliği olarak Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile birlikte güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Müsteşar Hacımüftüoğlu, “Arkadaşımız ve mevkidaşımız Recep Kızılcık ile çok uyumlu şekilde çalıştık. Kendisi ilinde sorumluluk üstlendiğini yaptığı icraatlar ile gösterdi. Arkadaşımız ile aynı mesleği yürütmekten gurur duydum. Şimdilik kendisine ‘Allah’a ısmarladık’ diyorum” dedi.

Vali Recep Kızılcık ise 3 yıl boyunca birlikte bölge için önemli projelere imza attıklarını ifade ederek “Sayın Müsteşarımız ile üç yıl boyunca bölgenin gelişmesi için birlikte çalıştık. Bölgeyi ilgilendiren projelerde fevkalade başarılı çalıştık. Kendisi ile işbirliğinde meseleleri il düzeyinde değil, bölgesel ve ülkesel olarak düşündük. Gösterdiği devlet adamlığı ile bizlere ışık tutmuştur. İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’nda da ülkemizin asayiş ve güvenliğin sağlanmasında, bakanlığın ciddi şekilde enforme edilmesinde kendisinin ciddi katkıları olacağına inanıyorum. Bizlere sunmuş olduğu katkıdan dolayı kendisinde şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Müsteşar Hacımüftüoğlu’na telkaridan yapılmış fincan takımı takdim etti.

Müsteşar Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Vali Kızılcık, Doğu Karadeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Kızılay Deposu’nda da incelemelerde bulundu. Müsteşar Hacımüftüoğlu, merkez hakkında Vali Kızılcık’tan bilgi aldı.